Dagelijkse checklist

Er zijn een hele hoop dingen die je dagelijks kan doen op je eiland in Animal Crossing: New Horizons. Met deze handige checklist vergeet je niets en haal je het meeste uit je spel!

Heb je nieuwe brieven ontvangen of zijn er pakjes van Nook bezorgd?

Iedere dag zijn er vier fossielen verstopt onder de grond. Zoek de kraters in de grond en gebruik je schep om ze uit te graven. Breng de fossielen naar Blathers in het museum om ze te laten analyseren en eventueel te doneren!

Iedere dag kun tegen de stenen op je eiland slaan met je schep (of bijl) om zo materialen zoals stenen, ijzerklompjes en kleihompen te verzamelen. Vergeet niet dit trucje te gebruiken om zoveel mogelijk materialen per steen te krijgen!

Eén van de stenen op je eiland is een klingelsteen (geldsteen). In plaats van stenen of ijzerklompjes, komen er klingels uit! Als je het trucje toepast en de rots acht keer slaat, krijg je wel 16.100 Klingels!

Ergens op je eiland komt er een gouden gloed uit de grond. Als je hier graaft met je schep, vind je 1000 klingels. Gooi het gat niet dicht, maar begraaf hier 10.000 klingels om je geldboom te planten. Lees hier hoe je dit precies doet!

Animal Crossing geldboom

Als je de afgelopen dagen iedere dag een geldboom hebt geplant, zou je ook iedere dag een nieuwe volgroeide geldboom moeten hebben. Zoek hem op en schud eraan om je klingels te oogsten!

Elke dag spoelt er een nieuwe brief in een fles aan op je strand. Struin dus over je strand om de flespost te spotten en lees de brief om een doe-het-zelfplan te vinden. Ook kun je schelpen meenemen om te verkopen!

Voor elke dag dat je het NookStation gebruikt, krijg je extra Nook-miles. Je vindt het NookStation in de tent van Tom Nook, of later in de servicebalie.

Nu je toch bij het Nook-station bent kun je meteen kijken wat je met je Nook-miles kunt kopen. Als je wat verder bent in het spel, zijn hier namelijk elke dag doe-het-zelfplannen van twee soorten hekken te koop. Om alle typen hekken te verzamelen dus je de Nook-miles-catalogus dus regelmatig moeten checken!

Vergeet niet de andere catalogus te controleren, want onder “Speciale artikelen” vind je elke dag een wisselend aanbod van spullen. Als je fan bent van de artiest K.K. Slider dien je deze sectie zeker in de gaten te houden, want via deze catalogus kom je aan nieuwe platen. Vergeet niet dat je elke dag maar een beperkt aantal voorwerpen kan bestellen uit de catalogus!

Misschien heeft iemand iets waardevols achtergelaten of liggen er kartonnen dozen of roestige onderdelen in de recyclekist. Vergeet deze niet mee te nemen, ze kunnen later van pas komen.

Tijd om de winkels af te gaan. Misschien verkopen Timmy en Tommy vandaag wel dat ene voorwerp waar je zo naar verlangt! Tip: controleer ook zeker de vitrinekast voor het dagelijks wisselende aanbod aan behang en vloerbekleding.

Heb je op zondagochtend knollen ingekocht bij Daisy Mae? Dan is het belangrijk dat je tweemaal per dag (maandag t/m zaterdag, iedere ochtend en na 12:00) de knollenprijs checkt bij Timmy en Tommy, zodat je weet wanneer het tijd is om te verkopen!

Animal Crossing New Horizons knollen

Vergeet de etalagepoppen en uitgestalde kleding – vlieg het pashokje in om het volledige assortiment van de dag te zien! En vergeet niet om elke dag even te praten met Sabel (de egel achter de naaimachine). Als je dit elke dag volhoudt wordt ze steeds spraakzamer en zal ze je uiteindelijk nieuwe patronen geven!

Elke dag komt er een willekeurige bezoeker naar je eiland die je unieke mogelijkheden biedt. De mogelijke bezoekers zijn: Mabel (als je de kleermakerij nog niet hebt vrijgespeeld), Label, Flick, C.J., Wisp, Gulliver, Celeste, Saharah, Kicks, Daisy Mae (zondagochtend) en K.K. Slider (zaterdagavond).

 • Mabel – verkoopt kleding aan het plein
 • Label – geeft outfit uitdagingen voor waardebonnen
 • Flick – koopt insecten van je, maakt modellen
 • C.J. – koopt vissen van je, maakt modellen
 • Wisp – na 19:00 uur, geeft willekeurig voorwerp
 • Gulliver – geeft voorwerp in ruil voor marifoon-onderdelen
 • Celeste – na 19:00 bij heldere nachten, geeft doe-het-zelfplannen
 • Saharah – verkoopt behang, vloeren en tapijten
 • Kicks – verkoopt schoenen, sokken en tassen aan het plein
 • Redd – Verkoopt kunstvoorwerpen op zijn boot aan je geheime strand
 • Leif – Verkoopt bloemzaadjes en zaailingen voor struiken
 • Daisy Mae – verkoopt knollen op zondagochtend
 • K.K. Slider – geeft concert op zaterdagavond (na voltooiing Project K)

Vergeet niet de klusjes op te lossen van de bezoeker (indien van toepassing) of andere taken voor ze te voldoen om het meeste te halen uit hun bezoek!

Je dorpsbewoners lopen niet altijd rond op je eiland, soms zitten ze gewoon thuis. Dit is een ideale gelegenheid om even langs te komen voor een bakje koffie, want vaak zijn ze aan het werk aan hun eigen werkbank. Als je dan tegen ze praat, geven ze je een doe-het-zelfplan!

Zodra je de kampeerplek hebt gebouwd en je hebt een stuk grond te koop staan, is er elke dag kans dat er een bezoeker komt kamperen. Wanneer er iemand op de kampeerplek is, zal Isabelle dit in de ochtend aankondigen. Vergeet dus niet even binnen te lopen in het tentje en eventueel je gast uit te nodigen op het eiland te komen wonen!

Wist je dat er meubels verstopt zitten in de bomen? Als je aan de juiste boom schudt, valt er een “meubelblaadje” uit. Iedere dag zouden er twee meubels verstopt zitten in je loofbomen. Het loont dus zeker om even aan alle bomen te schudden (sommige bevatten ook klingels), maar pas op dat je niet gestoken wordt door wespen!

Gebruik dit trucje en je vangt gegarandeerd elke wesp. Iedere dag zijn er vijf wespennesten op je eiland. Als je alle wespen vangt en verkoopt verdien je bovendien 5 x 2500 = 12.500 klingels!

Animal Crossing New Horizons wespen vangen

Zodra je zeker weet dat er geen wespen zitten in de bomen (of je bent gewoon een durfal), dan kun je je bijl pakken en hout hakken, als je daar meer nodig van hebt.

Na het aflossen van je eerste lening wordt de Nook-miles-applicatie op je telefoon geüpgraded naar Nook-miles+ en krijg je nieuwe dagelijkse taken om te voltooien. Zo krijg je bijvoorbeeld miles voor het planten van een boom, het verkopen van tien schelpen, of het wisselen van kleding. Voor het voltooien van de eerste vijf taken krijg je dubbele miles (of zelfs vijf keer zoveel miles), dus vergeet deze zeker niet te voltooien om je Nook-miles-account te spekken!

Uiteraard zijn er nog meer dingen te doen op je eiland, zoals vissen, insecten vangen, ballonnen uit de lucht te schieten en op reis te gaan naar onbewoonde eilanden. Vergeet ook niet alle doelstellingen te behalen voor eventuele evenementen die gaande zijn! Met bovenstaande checklist kun je in ieder geval geen essentiële activiteiten vergeten.


Lees nog meer tips over Animal Crossing: New Horizons in onze handige Encyclopedie-, Beginnersgids–, Tips & Tricks en Evenementen-secties. Bekijk bijvoorbeeld de vissen en insecten die nieuw zijn in oktober, of gewoon onze lijsten met alle vissen, alle insecten of alle diepzeewezens. En is dat schilderij van Redd echt of nep, of... vervloekt?! Vergeet ook niet onze checklist te gebruiken om dagelijks na te gaan of je alles hebt gedaan, en lees alles over knollen, geldbomen, en de aankomende vistoernooien en beestjesbekers! Benieuwd welke nieuwe gratis content wordt toegevoegd op 5 november? Dat lees je allemaal in onze handige samenvatting!