Knollen kopen en verkopen

Iedere zondagochtend kun je knollen kopen bij Daisy Mae in Animal Crossing: New Horizons. Knollen kopen en verkopen is de beste manier om heel veel Klingels te verdienen, maar net als met elke beurs zitten er ook risico’s aan vast.

Animal Crossing Knollen Turnips

Hoe werkt de knollenbeurs?

De bedoeling is dat je op zondagochtend knollen inkoopt bij Daisy Mae en ze dan vervolgens met winst verkoopt aan Timmy en Tommy. Je kunt knollen alleen maar op zondagochtend kopen, en vanaf maandag t/m zaterdag kopen Timmy & Tommy de knollen van jou voor een wisselende prijs.

Je moet de markt dus goed bespelen: koop voor een zo laag mogelijke prijs in, en verkoop voor een zo hoog mogelijke prijs. Net als met een echte beurs kan de waarde stijgen en zakken, dus je moet de prijzen goed in de gaten houden en de knollen op het juiste moment verkopen. Doe dit voor de volgende zondag, want dan zijn ze bedorven en heb je er al helemaal niets meer aan!

Animal Crossing Knollen Turnips

Hoe koop je knollen?

Knollen kopen doe je bij Daisy Mae. Ze wandelt iedere zondagochtend over je eiland. Je hebt tot 12:00 uur ’s middags om knollen te kopen, daarna is ze weer weg en moet je een week wachten. Slaap dus niet te lang uit op zondag als je deze unieke kans niet wilt missen!

Als je Daisy Mae eenmaal hebt gevonden kun je knollen bij haar kopen. Dit doe je per 10 stuks. De prijs kan iedere week weer anders zijn en verschilt ook per eiland. Ze kunnen op jouw eiland bijvoorbeeld 95 klingels per 10 knollen kosten, maar op het eiland van een vriend of vriendin 110 klingels.

Als je veel met vrienden speelt is het dus een goed idee om met elkaar te overleggen wat jullie knollenprijzen zijn en dan naar het eiland te vliegen van je vriend(in) met de laagste prijs. Hoe minder je nu betaalt, hoe makkelijker het wordt om later winst te maken!

Animal Crossing New Horizons knollen

Hoeveel knollen moet ik kopen?

Dit ligt helemaal aan hoeveel klingels je te besteden hebt, hoeveel de knollen kosten, hoe groot je poule aan vrienden is en hoeveel risico je wilt nemen. Als je het nog een beetje eng vindt en het eerst eens voor jezelf wil uitproberen, kun je er 100 kopen. Stel dat de prijs 100 klingels per 10 stuks is, dan betaal je nu 10.000 klingels. Dit is een kleine investering dus je zal er niet stinkend rijk van worden, maar het is ook geen ramp als het mislukt en je leert op deze manier wel de basis om het de volgende keer goed aan te pakken.

Idealiter betaal je natuurlijk zo weinig klingels voor knollen, maar probeer niet veel meer dan 100 klingels te betalen per 10 knollen. Als Daisy Mae dus 110 klingels vraagt, kun je het beste even rondvragen bij vrienden om te zien of zij een betere prijs hebben.

Animal Crossing New Horizons knollen

Wanneer moet je knollen verkopen?

Timmy & Tommy kopen maandag t/m zaterdag knollen van jou. De prijs fluctueert en wisselt iedere nieuwe dag en om 12:00 uur ’s middags. Je kunt dus het beste twee keer per dag de knollenprijs checken door naar Timmy of Tommy te lopen en te vragen naar de knollenprijs.

Uiteraard is het hier de bedoeling om een zo hoog mogelijke prijs te krijgen. In ieder geval hoog genoeg om winst te maken op je investering.

De prijs kan zo laag zijn als rond de 30 klingels, wat ongetwijfeld betekent dat je verlies zal maken. Maar niet getreurd als dit de huidige prijs is: deze verandert dus altijd rond het middaguur en iedere nieuwe dag, dus blijf checken en de prijs zal (hopelijk) vanzelf omhooggaan. Uiteraard is het ook mogelijk dat de prijs alleen maar blijft kelderen. Risico van het vak!

Animal Crossing New Horizons knollen

In het beste scenario bieden Timmy & Tommy enorme bedragen, zoals 500 of 600 klingels! Je kunt het beste direct verkopen als je zo’n prijs tegenkomt, want de kans is groot dat de prijs daarna weer zakt.

Het meest realistische (en voorkomende) scenario is dat je een bescheiden prijs van rond de 150 tot 200 klingels aangeboden krijgt voor je knollen. Wie een kansje wil wagen kan wachten en hopen tot de prijs nog verder stijgt, maar anders is dit een prima moment om te verkopen.

Zo speel je het veilig

De knollenbeurs kan een riskante investering zijn. Met een beetje pech bieden Timmy & Tommy nooit meer dan 50 klingels en ga je grote verliezen lijden. Daarom is het het beste om een goed netwerk van vrienden op te bouwen waarmee je je knollenprijzen deelt. Hoe meer vrienden, hoe minder risico, en hoe meer winst!

Mogelijk heb je geen vrienden die ook Animal Crossing: New Horizons spelen – dan wordt het lastiger. Je kunt je ook aanmelden bij diverse online Animal Crossing-communities, bijvoorbeeld die op Facebook en Discord. Hier staan altijd wel mensen paraat die je willen helpen!

Wat je ook doet: verkoop altijd ten laatste op zaterdagmiddag al je knollen, hoe laag de prijs ook is! Vanaf zondag zullen ze gaan rotten en dan verdien je er helemaal niks meer mee!
Animal Crossing New Horizons knollen

De prijs van knollen voorspellen

Als je niet vies bent van een beetje “valsspelen”, kun je een online hulpmiddel gebruiken om de prijs van je knollen te laten voorspellen. Je voert simpelweg de prijs in waarvoor je je knollen hebt gekocht, en de prijs die Timmy & Tommy elke dag hanteren, en de “Turnip Prophet” (knollenprofeet) laat zien welk patroon de beurs zal aannemen op jouw eiland.

Je kan de Turnip Prophet hier vinden. Let wel op: om een zo accuraat mogelijke berekening te krijgen, moet je zoveel mogelijk gegevens invullen. Dat betekent dat je dagelijks tweemaal de prijs moet controleren bij Timmy & Tommy.

Waar en hoe bewaar je knollen?

De eerste keer speel je het veilig, maar wie de smaak te pakken heeft, koopt al snel meerdere zakken vol aan knollen. Je zal misschien gemerkt hebben dat je knollen niet kan bewaren in de opslag van je huis. Dus waar laat je ze dan?

Je kan knollen op de vloer leggen van je huis door ze te “Laten vallen”, maar dit is nogal rommelig. Een beter idee is om ze buiten op de grond te gooien, of zelfs te begraven. Onthoud goed dat als je vrienden of onbekenden op je eiland toelaat, zij jouw knollen kunnen oprapen. Wees dus gewaarschuwd voor knollendieven!

Om te voorkomen dat jan en alleman ervandoor gaat met je knollen, kan je een hekje eromheen bouwen. Dit is niet alleen praktisch, maar het ziet er nog leuk uit ook!

Animal Crossing New Horizons knollen
Animal Crossing New Horizons knollen

Tijdreizen en knollen

Hier volgt een belangrijke waarschuwing voor wie af en toe aan tijdreizen doet (het verzetten van de interne klok van je Switch om de tijd in het spel te manipuleren). Als je achteruit reist in de tijd, zullen je knollen per direct rotten. Dit is om valsspelen te voorkomen.

Je kan wel maximaal twee dagen de toekomst in reizen zonder dat je knollen rotten (tenzij je tijdreist naar zondag), maar je kunt dan uiteraard niet meer terugreizen zonder je knollen te laten vergaan.

Tot zover onze knollengids. Hopelijk zijn de knollengoden je goedgezind en hark je een flinke winst binnen met knollen! Nog een laatste tip: zet een deel van je verdiende klingels op je spaarrekening, en gebruik dit dan weer om de volgende keer nog meer knollen te kopen! Oh, en vergeet niet wat knollen te bewaren om een mier te vangen.


Lees nog meer tips over Animal Crossing: New Horizons in onze handige Encyclopedie-, Beginnersgids–, Tips & Tricks en Evenementen-secties. Bekijk bijvoorbeeld de vissen en insecten die nieuw zijn in oktober, of gewoon onze lijsten met alle vissen, alle insecten of alle diepzeewezens. En is dat schilderij van Redd echt of nep, of... vervloekt?! Vergeet ook niet onze checklist te gebruiken om dagelijks na te gaan of je alles hebt gedaan, en lees alles over knollen, geldbomen, en de aankomende vistoernooien en beestjesbekers! Benieuwd welke nieuwe gratis content wordt toegevoegd op 5 november? Dat lees je allemaal in onze handige samenvatting!