Beestjesbeker – Uitleg, datums en prijzen

In deze gids lees je wat de spelregels zijn van het Beestjesbeker-toernooi, wanneer de toernooien plaatsvinden en welke prijzen je kan winnen.

De Beestjesbeker is een terugkerend evenement in Animal Crossing: New Horizons dat wordt gehouden door Flick. De bedoeling is om punten te verdienen door insecten te vangen, waarna de punten omgewisseld kunnen worden in prijzen.

Wanneer is de Beestjesbeker?

De Beestjesbekers worden in het noordelijk halfrond elke vierde zaterdag van juni, juli, augustus en september gehouden en in het zuidelijk halfrond op elke derde zaterdag van januari, februari, november en december. Wanneer er weer een Beestjesbeker aankomt, zal dit ruim van tevoren gemeld worden op het prikbord, en Isabelle kondigt het evenement op de dag zelf ook aan.

Hieronder zie je op welke dagen de Beestjesbekers vallen:

Noordelijk halfrondZuidelijk halfrond
26 juni 202120 november 2021
24 juli 202118 december 2021
28 augustus 202115 januari 2022
25 september19 februari 2022

Het evenement start altijd om 09:00 uur en eindigt om 18:00 uur.

Hoe werkt de Beestjesbeker?

Wanneer het zover is, kan je Flick op het plein aanspreken om de spelregels uitgelegd te krijgen.

Iedere ronde krijg je drie minuten de tijd om zoveel mogelijk beestjes (insecten) te vangen. Voor ieder insect dat je vangt krijg je één punt. Als je in een ronde drie of meer insecten hebt gevangen, krijg je bovendien nog twee extra bonuspunten.

Animal Crossing Beestjesbeker
Animal Crossing Beestjesbeker

Voorbeeld: je vangt in een ronde vijf insecten. Dat is goed voor vijf punten. Maar omdat je er meer dan drie hebt gevangen, krijg je nog eens twee bonuspunten. In totaal krijg je dus voor deze ronde zeven punten!

Je kan je punten inwisselen tegen prijzen door tegen Flick te praten en te kiezen voor ‘Iets anders…’ en dan ‘Ik wil punten inruilen’. Elke tien punten die je hebt verdiend is goed voor een prijs. Er zijn in totaal dertien verschillende prijzen te verdienen, en daarnaast nog drie bekers. Hier lees je meer over in het volgende hoofdstuk.

Animal Crossing Beestjesbeker
Als je met vrienden speelt gaat het punten sparen nog sneller! Individueel verdiende punten worden namelijk bij ieders saldo opgeteld en je krijgt nog eens 5 bonuspunten voor het spelen met vrienden.

Je kan zoveel rondes spelen als je maar wilt, zolang het maar tussen 09:00 uur en 18:00 uur is. De eerste keer is gratis, maar daarna betaal je 500 klingels voor elke nieuwe poging. Maar geen zorgen, je verdient het dubbel en dwars terug.

Animal Crossing Beestjesbeker

Alle insecten die je vangt tijdens een ronde, worden automatisch naar de insectenkooi van Flick gebracht. Mocht je een insect willen houden, kan je hem uit de kooi halen. Anders kan je met Flick praten en aangeven dat je alle insecten in de kooi wil verkopen. Je krijgt hier 1,5 keer meer klingels voor dan als je het bij Timmy & Tommy zou verkopen!

Welke prijzen kan je winnen?

Elke 10 punten die je hebt verdiend kun je bij Flick inwisselen voor speciale prijzen. Er zijn in totaal dertien prijzen te verzamelen. Voor de eerste dertien keer dat je punten inwisselt krijg je altijd een nieuwe prijs, daarna zul je dubbelen ontvangen.

Animal Crossing Beestjesbeker

Dit zijn alle 13 prijzen die je kan winnen tijdens de Beestjesbeker:

 • Fopduizendpoot
 • Fopkakkerlak
 • Lieveheersbeestjetapijt
 • Vlinderrugzak
 • Lieveheersbeestjeparaplu
 • Ambachtelijke insectenkooi
 • Vlinderwand
 • Spinnenweb
 • Termietenheuvel
 • Insectenstaf
 • Spinnendeurplaatje
 • Insecten-hawaïshirt
 • Insectenkooi

Daarnaast ontvang je bij elke 100 punten nog een speciale beker. Deze beker(s) worden de volgende dag naar je huis gestuurd.

 • 100 punten: Bronzen Trofee
 • 200 punten: Zilveren Trofee
 • 300 punten: Gouden Trofee
Animal Crossing Beestjesbeker prijzen
Animal Crossing Beestjesbeker prijzen

Tips voor het behalen van punten

Er is geen winnaar of verliezer in dit toernooi, dus doe het vooral rustig aan! Bovendien wordt het toernooi vier keer per jaar georganiseerd, dus als je op één dag niet alle prijzen hebt gewonnen, krijg je snel een herkansing. Wil je toch zo snel mogelijk heel veel punten verdienen, lees dan de volgende tips!

 • Heb je vrienden die ook Animal Crossing spelen? Speel samen en jullie punten worden bij elkaar opgeteld! Bovendien krijg je elke ronde vijf bonuspunten als je samen met andere spelers speelt!
 • Insecten verzamelen zich graag rond bloemen. Als je een bloemenveld hebt, kan je daar het beste eerst kijken. Grote kans dat er wat vlinders rondfladderen!
 • De waterroofkever en schaatsenrijder bevinden zich op vijvers en rivieren, maar tellen mee als insecten. Vergeet deze dus niet te vangen als je ze ziet!
 • Sommige insecten zijn lastig te vangen, zoals de bronlibel. Verdoe je tijd niet door steeds achter ze aan te rennen, maar probeer je te richten op makkelijk te vangen beesten.
 • Als je nog wat afval hebt liggen of verrotte knollen, kan je deze ook buiten neerleggen om zo vliegen en mieren aan te trekken.
 • Bijna 18:00 uur, maar je hebt nog punten over? Geen zorgen, Flick bewaart je punten gewoon tot de volgende keer!
Animal Crossing Beestjesbeker

Lees nog meer tips over Animal Crossing: New Horizons in onze handige Encyclopedie-, Beginnersgids–, Tips & Tricks en Evenementen-secties. Bekijk bijvoorbeeld de vissen en insecten die nieuw zijn in oktober, of gewoon onze lijsten met alle vissen, alle insecten of alle diepzeewezens. En is dat schilderij van Redd echt of nep, of... vervloekt?! Vergeet ook niet onze checklist te gebruiken om dagelijks na te gaan of je alles hebt gedaan, en lees alles over knollen, geldbomen, en de aankomende vistoernooien en beestjesbekers! Benieuwd welke nieuwe gratis content wordt toegevoegd op 5 november? Dat lees je allemaal in onze handige samenvatting!