Internationale Museumdag – Stempels en prijzen

Internationale Museumdag is een evenement in Animal Crossing: New Horizons dat tussen 18 en 31 mei plaatsvindt. In deze gids lees je wat je precies kunt doen en welke beloningen er op je wachten!

Animal Crossing Internationale Museumdag

Internationale Museumdag vindt plaats tussen 18 mei en 31 mei en loopt dus twee hele weken in plaats van een enkele dag. Om het evenement te kunnen ervaren moet je het spel updaten naar versie 1.2 en verbonden zijn met het internet. Dit omdat het spel moet checken of het wel echt 18 mei of later is in de echte wereld.

Wat kan je doen op Internationale Museumdag?

Wanneer je de game opstart zal Isabelle alvast laten weten dat het museum een stempelrace houdt ter ere van Internationale Museumdag. Zoals je misschien kunt raden, speelt dit evenement zich volledig af in het museum!

Animal Crossing Internationale Museumdag

Begeef je dus naar het museum en spreek Blathers de uil aan voor meer informatie. Hij legt uit dat de insecten-, vissen- en fossielententoonstellingen allemaal drie stempelstations hebben gekregen.

De bedoeling is om elke afdeling te bezoeken en een stempel op te halen bij de drie stempelstations. Wanneer je alle drie de stempels van een afdeling hebt, keer je terug naar Blathers om je prijs op te halen.

Er zijn in totaal drie prijzen te verdienen: één voor elke afdeling. Je kunt op een dag alle negen stempels verzamelen en daarmee alle mogelijke prijzen verdienen.

Animal Crossing Internationale Museumdag

Waar vind je de stempelstations?

Je vindt drie stempelstations op de vissen-, insecten- en fossielenafdelingen. De kunstafdeling is dus uitgesloten van het evenement.

Loop naar één van de afdelingen en zoek naar de stempelstations. Het zijn vierkante, gele tafeltjes met een embleem van een uil erop. Loop ernaartoe en druk op A om een stempel op je stempelkaart te zetten.

Animal Crossing Internationale Museumdag

Er zijn meer dan drie mogelijke locaties voor elk stempelstation per afdeling. Je kan de stempelrace namelijk dagelijks doen en iedere dag worden er drie willekeurige plekken uitgekozen waar je je stempels moet halen. De stempels krijgen daardoor ook unieke namen. De mogelijke stempels per afdeling zijn:

Animal Crossing Internationale Museumdag

Vissen

 • Koraalrif
 • Kust
 • Relax-aquarium
  …Wordt nog aangevuld!
Animal Crossing Internationale Museumdag

Insecten

 • Camouflagebeestjes
 • Libellenbrug
 • Schaduwrijk pad
 • …Wordt nog aangevuld!
Animal Crossing Internationale Museumdag

Fossielen

 • Cerozoicum
 • Bijna uitgestorven
 • Pterosaurussen
 • …Wordt nog aangevuld!

De laatste stempel in de hoek rechtsonder op je stempelkaart ontvang je van Blathers zelf als je hem je volle stempelkaart laat zien. Je krijgt dan ook je prijs!

Welke prijzen zijn er te winnen?

Voor elke volle stempelkaart ontvang je een prijs. De prijzen zijn plaketten die je aan de muur kunt hangen. Er is een plaket voor vissen, fossielen en insecten. De plaketten zijn niet aanpasbaar via een werkbank, en zijn 300 klingels waard.

Vissenplaket

Animal Crossing vissenplaket

Fossielenplaket

animal crossing fossielenplaket

Beestjesplaket

animal crossing beestjesplaket
Animal Crossing Internationale Museumdag

Wat gebeurt er op volgende dagen?

Je kan de stempelrace elke dag herhalen en voltooien. De locaties van de stempels en de namen van de stempels zullen per dag anders zijn.

Wanneer je alle stempels opnieuw hebt verzameld, ontvang je dezelfde prijzen. Er zijn dus geen unieke items om te verzamelen. De plakkaten zijn bij Timmy & Tommy te verkopen voor 300 klingels per stuk, dus echt rijk word je er ook niet van! Misschien wel wijzer, van al die museumbezoekjes!

Animal Crossing Internationale Museumdag

Wanneer is het volgende evenement?

Het volgende evenement in Animal Crossing: New Horizons zal het trouwseizoen zijn, dat van 1 juni t/m 30 juni loopt. Op het eiland van Harvey moet je de alpaca’s Cyrus en Reese helpen met het maken van de mooiste trouwfoto’s. Als beloning ontvang je speciale voorwerpen die gerelateerd zijn aan bruiloften!

Verder staat er in juli weer een vistoernooi op ons te wachten!


Lees nog meer tips over Animal Crossing: New Horizons in onze handige Encyclopedie-, Beginnersgids–, Tips & Tricks en Evenementen-secties. Bekijk bijvoorbeeld de vissen en insecten die nieuw zijn in oktober, of gewoon onze lijsten met alle vissen, alle insecten of alle diepzeewezens. En is dat schilderij van Redd echt of nep, of... vervloekt?! Vergeet ook niet onze checklist te gebruiken om dagelijks na te gaan of je alles hebt gedaan, en lees alles over knollen, geldbomen, en de aankomende vistoernooien en beestjesbekers! Benieuwd welke nieuwe gratis content wordt toegevoegd op 5 november? Dat lees je allemaal in onze handige samenvatting!