Meidag – Tips voor het doolhof

Lees alles over het meidag evenement in deze Animal Crossing: New Horizons gids, inclusief tips om het doolhof te doorkruizen en uitleg over de klingelbonnen.

Op 1 mei is het meidag in Animal Crossing: New Horizons. Op deze dag ontvang je een meidagbon van Tom Nook. Met deze bon kun je eenmalig een meidagreis maken naar een speciaal onbewoond eiland en klingelbonnen winnen.

Animal Crossing New Horizons Meidag

Hoe werkt het?

Wanneer je het spel op 1 mei opstart, laat Isabelle je weten dat je een speciale meidagbon kan ophalen bij de servicebalie. Eenmaal daar aangekomen, geeft Tom Nook je alle details over het evenement en legt hij uit dat meidag bestaat om het harde werk van iedereen te vieren en te belonen.

Tom Nook vertelt dat er een speciale meidagbon voor je klaarligt op het vliegveld. Je kan deze bon nog tot en met 7 mei gebruiken. Maar let op: je kan de bon maar één keer verzilveren!

Animal Crossing New Horizons Meidag

Je hoeft niets voor te bereiden, dus ga wanneer je maar wil naar het vliegveld om je meidagbon te gebruiken. Spreek Orville op het vliegveld aan en kies voor “Ik wil op reis” om aan te geven dat je op meidagreis wil gaan. Daar gaan we!

Al je huidige spullen worden van je “afgepakt” als je op reis gaat, maar geen zorgen: je krijgt alles weer terug!

Animal Crossing New Horizons Meidag

Eenmaal aangekomen, zul je merken dat het eiland uit een groot doolhof bestaat. De bedoeling is om het einde van het doolhof te bereiken, door het gereedschap en de materialen te gebruiken die in het doolhof liggen. Al je eigen gereedschap en spullen heb je achtergelaten op het vliegveld, dus je moet dit op eigen kracht doen!

Tips om het doolhof te doorkruizen

Elke meidag bestemming is anders, dus helaas is het niet mogelijk om de oplossing voor je uit te schrijven. Maar het zelf oplossen is natuurlijk het allerleukst! Mocht je vast komen te zitten, kun je onderstaande tips lezen.

Als je er echt niet meer uitkomt, kan je de Reddingsdienst app op je Nookphone gebruiken om het doolhof te resetten.
Tips voor het meidag doolhof:
  • Door fruit te eten kan je een boom uit de grond scheppen of een steen kapotslaan met je schep of bijl
  • Een versleten bijl kan maximaal één boom omhakken
  • Struiken kun je opscheppen met je schep (geen fruit nodig)
  • Je kan ook boomstronken uit de grond scheppen (geen fruit nodig), maar…
  • …door tegen een boomstronk aan te lopen, kun je eroverheen “klimmen”
  • Spring over kleine gaten door er tegenaan te lopen
  • Maak gaten in de grond dicht met je voet in plaats van je schep (gebruik de Y-knop)
  • Heb je het verprutst? Begin dan opnieuw met de Reddingsdienst-app!

Om het hele doolhof op te lossen én alle optionele klingelbonnen te verzamelen zul je verstandig om moeten gaan met je beschikbare materialen en gereedschap. Als je een boom kan omhakken met een bijl, verspil dan bijvoorbeeld geen fruit aan het uitscheppen van de boom.

Animal Crossing New Horizons Meidag

Soms is het moeilijk te zien hoe je bij bepaalde locaties komt. In ons geval moesten we op het einde van het doolhof bosjes weghalen, om vervolgens over het strand om het doolhof heen te lopen, en zo de laatste klingelbonnen te vinden.

Als je fruit tekort komt, heb je waarschijnlijk ergens een verkeerde stap gezet. Reset het doolhof met de Reddingsdienst-app op je telefoon en probeer het opnieuw! Als je eenmaal het eiland hebt verlaten kan je er namelijk niet meer terugkeren.

Wat kun je met klingelbonnen?

Als je het doolhof hebt voltooid, kom je Rover de kat tegen. Rover is een oude bekende voor Animal Crossing-veteranen en speelt een speciale gastrol tijdens het meidag evenement. Je ontvangt van hem een koffer van Rover, die je de volgende dag thuisgestuurd krijgt.

Animal Crossing New Horizons Meidag Rover

De klingelbonnen die je hebt verzameld krijg je ook de volgende dag thuisgestuurd. Een klingelbon kun je bij Timmy & Tommy verkopen voor 3000 klingels per stuk. Ze hebben verder geen ander nut, dus zodra je ze hebt ontvangen kun je ze naar hartenlust verzilveren!

Wie is Rover?

Rover is een geliefd personage onder Animal Crossing-fans. Hij was het eerste personage dat je tegenkwam wanneer je de eerste Animal Crossing voor de Nintendo GameCube opstartte. In dat spel ontmoet je Rover op de trein naar je nieuwe dorp en wordt je uiterlijk bepaald aan de hand van jouw antwoorden op zijn vragen.

Animal Crossing New Horizons Meidag Rover

Ook in latere Animal Crossing-spellen keerde hij terug met vaak dezelfde rol. In Animal Crossing: City Folk voor de Nintendo Wii ontmoet je Rover op de bus en in Animal Crossing: New Leaf voor de Nintendo 3DS zie je hem weer in de trein.

Rovers rol is in Animal Crossing: New Horizons zo goed als vervangen door Tom Nook, Timmy en Tommy, maar hopelijk zien we Rover snel weer terug!


Lees nog meer tips over Animal Crossing: New Horizons in onze handige Encyclopedie-, Beginnersgids–, Tips & Tricks en Evenementen-secties. Bekijk bijvoorbeeld de vissen en insecten die nieuw zijn in oktober, of gewoon onze lijsten met alle vissen, alle insecten of alle diepzeewezens. En is dat schilderij van Redd echt of nep, of... vervloekt?! Vergeet ook niet onze checklist te gebruiken om dagelijks na te gaan of je alles hebt gedaan, en lees alles over knollen, geldbomen, en de aankomende vistoernooien en beestjesbekers! Benieuwd welke nieuwe gratis content wordt toegevoegd op 5 november? Dat lees je allemaal in onze handige samenvatting!