Trouwseizoen – Uitleg en beloningen

Het trouwseizoen is een evenement in Animal Crossing: New Horizons dat plaatsvindt tussen 1 juni en 30 juni. Tijdens het evenement kan je dagelijks trouwfoto’s maken op Harvey’s eiland Fotopia om speciaal trouwmeubilair te ontvangen.

Hoe start je het trouwseizoen?

Om het evenement rondom het trouwseizoen te kunnen ervaren moet je Animal Crossing: New Horizons geüpdatet hebben naar de nieuwste versie en je moet tijdsynchronisatie aan hebben staan in je Nintendo Switch-instellingen.

Zodra je het spel voor de eerste keer in juni begint, zal Isabelle aankondigen dat er een speciaal evenement gaande is. Je zal direct een telefoontje krijgen van Harvey met de vraag of je zijn eiland kan komen bezoeken om te helpen met het maken van wat trouwfoto’s.

Ga naar het vliegveld en laat de dodo weten dat je naar Harvey’s eiland wilt gaan om te beginnen. Je hebt verder niks nodig en hoeft je nergens op voor te bereiden, dus niks houd je nog tegen!

Om het evenement te starten moet je Harvey al eens gesproken hebben. Hij verschijnt vanzelf op je eiland wanneer je genoeg inwoners hebt, en eens je met hem gebabbeld hebt kun je naar zijn eiland vliegen.

Wat houdt het in?

Eenmaal aangekomen op Fotopia, Harvey’s eiland, zie je dat hij in gesprek is met een blauwe en roze alpaca. Dit zijn Reese en Cyrus – twee tortelduifjes die het jubileum van hun trouwfeest willen vieren met wat leuke kiekjes. En jij bent degene die de set mag bouwen en de foto’s mag maken!

Betreed de fotostudio en je zult Reese en Cyrus alvast klaar zien staan. De bedoeling is om scènes van hun bruiloft na te maken met diverse meubels die Cyrus zelf heeft gemaakt en dan een foto te nemen.

Elke dag kan je gevraagd worden om één van twee mogelijke scènes na te bouwen. Dit zijn de ceremonie en de receptie. Maar je hoeft je geen zorgen te maken dat je het evenement na twee dagen al gezien hebt: er zijn elke dag nieuwe beloningen te verdienen. Lees snel verder voor tips om de foto’s perfect te krijgen!

Hoe maak je de juiste trouwfoto’s?

Of je nou gevraagd wordt om de ceremonie of de receptie na te bouwen, je zult altijd gebruik moeten maken van de speciale meubels die Cyrus heeft gemaakt. Luister goed naar Reese’s verzoek, zodat je precies weet wat er van je gevraagd wordt. Welke kleuren wil ze bijvoorbeeld graag zien?

Zodra je alle benodigde info hebt, open je het bouwmenu door op het pijltje naar beneden te drukken. In deze modus kun je naar hartenlust inrichten zonder jezelf in allerlei bochten te moeten wringen.

Druk vervolgens op het pijltje naar rechts op je controller om je catalogus te openen. Ga naar het kopje “Evenementen” door op de R-knop te drukken. Hier zul je de speciale bruiloft-gerelateerde meubels van Cyrus zien staan.

Stel je moet de ceremonie nabouwen. Je gaat hier een aantal trouwbanken voor nodig hebben, dus zet er gerust zes neer.

Tip: Je kan op de X-knop drukken terwijl je een meubel hebt selecteert om de kleur aan te passen. Zorg ervoor dat de kleuren goed matchen met de kleur waar Reese om heeft gevraagd!

De trouwversiering staat mooi aan de muur. Ik heb er zelf drie aan de muur achter Reese en Cyrus gehangen, maar voel je vrij om er je eigen draai aan te geven! Let ook hier weer goed op de juiste kleuren.

Je kan ook andere meubels uit andere tabbladen gebruiken, maar kijk uit dat je niet overdrijft. Te veel meubels zorgt namelijk voor een slechtere score op het einde.
Animal Crossing New Horizons Trouwseizoen

Wanneer je klaar met decoreren, kun je met Reese praten om aan te geven dat de set klaar is. Nu is het tijd om een mooie foto te maken!

Druk op ZL om de fotomodus te starten en gebruik de beschikbare knoppen om de camera te bewegen en het perfecte plaatje te creëren. Vergeet niet dat je op – (min) kunt drukken om jezelf uit het beeld te verwijderen. Druk op + (plus) om de foto vast te leggen (en gebruik dus niet de Share-knop).

Alleen de laatste foto die je hebt genomen telt, dus zodra je tevreden bent met je kiekje kan je Reese aanspreken om je foto te laten beoordelen. Als ze tevreden is, krijg je een willekeurig voorwerp uit de trouwmeubilair-serie van Cyrus.

Op de tweede dag krijg je de opdracht om een receptie te maken. Er is geen goede of foute manier om deze opdracht te voltooien, zolang je maar de juiste meubilair gebruikt (trouwtafels en trouwstoelen) en er een gezellig feest van maakt!

Animal Crossing New Horizons Trouwseizoen receptie

Hartkristallen en beloningen

Afhankelijk van hoe goed je de opdracht hebt uitgevoerd, krijg je tevens enkele hartkristallen. Zorg ervoor dat je de juiste meubels hebt gebruikt in de juiste kleuren en je zal gemakkelijk 8 tot 11 kristallen krijgen. Als ze minder tevreden is, krijg je alsnog zo’n 5 tot 7 kristallen. Deze hartkristallen kun je gedurende de hele maand bij Cyrus ruilen tegen trouwmeubilair.

Iedere dag wisselen Reese en Cyrus af tussen de receptie- en ceremonie-opdracht en Cyrus stelt steeds meer meubels beschikbaar. Nadat de fotoshoot voltooid is kan je deze nieuwe meubels weer kopen met je verdiende hartkristallen. Als je de hele set wilt verzamelen, zul je dus vaak moeten langskomen!

Bij de zesde keer zal Reese je vragen om de officiële receptie van de bruiloft na te maken, door bewoners van je eiland uit te nodigen op het feest. Je kan bewoners op de set plaatsen door in het menu waar je meubels kiest om neer te zetten, op de R-knop te blijven drukken tot je bij het tabblad bewoners terechtkomt (helemaal rechts).

Na afloop van het feest krijg je van Reese en Cyrus een speciaal voorwerp, namelijk een fotobord van Reese en Cyrus.

Wanneer je voor de zevende keer langskomt op het eiland en met Harvey praat, krijg je nog eens een speciaal doe-het-zelfplan voor een trouwhek. Praat vervolgens met Cyrus om het laatste trouwmeubilair vrij te spelen die je kan kopen met hartkristallen en om een doe-het-zelfplan te ontvangen voor een trouwstaf.

Je kunt hierna nog steeds iedere dag langskomen om de opdracht te voltooien, en Reese zal je langzamerhand ook andere kleurcomposities vragen. Om alle spullen te kunnen kopen zul je nog een aantal keer moeten terugkomen om genoeg hartkristallen te verdienen!

Overzicht van alle beloningen

Hieronder zie je precies welke voorwerpen je kunt ruilen voor hartkristallen bij ieder bezoek tijdens het trouwseizoen!

VoorwerpThema en bezoekPrijs
trouwbankCeremonie (Eerste bezoek)5 hartkristallen
trouwversieringCeremonie (Eerste bezoek)3 hartkristallen
witte trouwwandCeremonie (Eerste bezoek)12 hartkristallen
witte trouwvloerCeremonie (Eerste bezoek)12 hartkristallen
blauw trouwtapijtCeremonie (Eerste bezoek)4 hartkristallen
trouwtafelReceptie (Tweede bezoek)6 hartkristallen
trouwstoelReceptie (Tweede bezoek)3 hartkristallen
trouwfeestwandReceptie (Tweede bezoek)12 hartkristallen
trouwbloemenstaanderCeremonie (Derde bezoek)4 hartkristallen
trouwkaarsensetCeremonie (Derde bezoek)4 hartkristallen
trouwfeesttafelReceptie (Vierde bezoek)6 hartkristallen
trouwtaartReceptie (Vierde bezoek)5 hartkristallen
trouwpijporgelCeremonie (Vijfde bezoek)40 hartkristallen
trouwboogReceptie (Zesde bezoek)20 hartkristallen
trouwwelkomstbordReceptie (Zesde bezoek)5 hartkristallen
bruine trouwwandZevende bezoek12 hartkristallen
groene trouwwandZevende bezoek12 hartkristallen
bruine trouwvloerZevende bezoek12 hartkristallen
groene trouwvloerZevende bezoek12 hartkristallen
rood trouwtapijtZevende bezoek4 hartkristallen
wit trouwtapijtZevende bezoek4 hartkristallen
bruidsjurkZevende bezoek20 hartkristallen
trouwsmokingZevende bezoek20 hartkristallen
trouwballerina’sZevende bezoek6 hartkristallen
trouwschoenenZevende bezoek6 hartkristallen
bruidssluierZevende bezoek12 hartkristallen
Let op: Je kunt per dag maar maximaal zeven keer hartkristallen ruilen met Cyrus! Je kunt dus niet al je hartkristallen opsparen en dan op de allerlaatste dag alle spullen in één keer ruilen.

Lees nog meer tips over Animal Crossing: New Horizons in onze handige Encyclopedie-, Beginnersgids–, Tips & Tricks en Evenementen-secties. Bekijk bijvoorbeeld de vissen en insecten die nieuw zijn in oktober, of gewoon onze lijsten met alle vissen, alle insecten of alle diepzeewezens. En is dat schilderij van Redd echt of nep, of... vervloekt?! Vergeet ook niet onze checklist te gebruiken om dagelijks na te gaan of je alles hebt gedaan, en lees alles over knollen, geldbomen, en de aankomende vistoernooien en beestjesbekers! Benieuwd welke nieuwe gratis content wordt toegevoegd op 5 november? Dat lees je allemaal in onze handige samenvatting!