Fysiek of digitaal? Welke versie van Animal Crossing New Horizons is het best?

De game Animal Crossing New Horizons voor Nintendo Switch is wereldwijd een weergaloos succes. De game geeft je veel te doen, is onwijs charmant en heerlijk relaxend, en is daarom de perfecte game om tijdens deze onzekere tijden te spelen. Maar welke versie is beter, fysiek of digitaal? We leggen de verschillen uit en helpen je een keuze te maken!

Welke versies zijn er?

Laten we om te beginnen de versies waar je uit kan kiezen op een rij zetten. Dit is vrij simpel: je hebt enerzijds de fysieke editie, en anderzijds de digitale versie.

Fysieke editie

Animal Crossing New Horizons boxart

De fysieke editie omvat een plastic gamedoosje, met daarin een gamecard (kaartje) die je in de Switch steekt om het spel te spelen.

Digitale editie

Animal Crossing New Horizons digitaal

De digitale editie is geen tastbaar product. Je koopt als het ware een licentie om het spel aan je Switch-account toe te voegen en downloadt het vervolgens op je Switch.

Wat zijn de voordelen en nadelen?

Fysieke editie

Animal Crossing New Horizons boxart

Voordelen

+ Is vaak goedkoper dan digitaal
+ Je kunt het uitlenen en weer verkopen
+ Het is presenteerbaar
+ Neemt weinig geheugen in

Nadelen:

– Wachten tot het is thuisbezorgd
– Je kan het spel kwijtraken


Digitale editie

Animal Crossing New Horizons digitaal

Voordelen

+ Direct downloaden en spelen
+ Je kan het kaartje niet kwijtraken

Nadelen

– Kost vaak meer
– Neemt 6,2 GB ruimte in
– Kan niet uitgeleend of verkocht worden

Beide edities hebben dus hun voor- en nadelen en het gaat er dus puur om wat jij persoonlijk belangrijker vindt. Het draait hoofdzakelijk om gemak versus prijs. Een fysieke editie behoudt zijn waarde (Nintendo-spellen zijn tweedehands nog voor 40 euro te verkopen) en deze zijn vaker in de aanbieding dan digitale edities.

Aan de andere kant is een digitale editie direct speelbaar en je hoeft niet steeds de gamecard te verwisselen als je een ander spel wilt spelen. Dat is in dit geval wel een groot pluspunt, aangezien Animal Crossing een spel is wat bedoeld is om jarenlang dagelijks te spelen. Je zal het spel alleen nooit meer kunnen verkopen of ruilen voor een ander spel, als je erop bent uitgekeken of als je het toch niet leuk blijkt te vinden.

Waar Animal Crossing: New Horizons kopen?

Heb je je keuze gemaakt? Hieronder hebben we de diverse (betrouwbare) winkels verzameld waar je Animal Crossing: New Horizons fysiek en digitaal kan kopen!

Amazon

Gratis verzending

Bol.com

Gratis verzending

Game Mania

Gratis verzending

Als je via één van bovenstaande links iets koopt, dan steun je daarmee How-to Games zonder dat het jou iets extra kost. Bedankt!

Beschikbare talen

Alle edities van Animal Crossing: New Horizons bevatten zowel de Nederlandse als Engelse taalopties. Dus ook edities gekocht in Frankrijk of Duitsland.

De taal van het spel wordt gekozen aan de hand van jouw systeemtaal. Staat jouw Switch ingesteld op Engels, dan is het spel in het Engels. Is je Switch in het Nederlands ingesteld, dan is het spel ook Nederlands.

De beschikbare talen van Animal Crossing: New Horizons zijn in zijn volledigheid: Duits, Engels, Spaans, Frans, Italiaans, Japans, Koreaans, Nederlands, Russisch, Chinees.

Gulliver marine-onderdeeltjes

Hoe werkt een digitale versie?

De digitale editie kan je op twee verschillende manieren kopen:

  • Je koopt het spel via de Nintendo eShop, de digitale winkel van de Nintendo Switch
  • Je koopt een downloadcode bij een website

Via de Nintendo eShop

Via het hoofdmenu van de Nintendo Switch kun je naar de eShop gaan. Dit is de digitale winkel van de Switch, waar je allerlei spellen kunt kopen, demo’s kan downloaden, enzovoort. De betaling geschiedt via Creditcard, PayPal of door tegoedkaarten die je in winkels kan kopen. Zodra de betaling is voltooid, kan je het spel direct downloaden en daarna spelen.

Het voordeel is dat je het spel direct bij Nintendo hebt gekocht en je dus meteen kan downloaden. De nadelen zijn dat je bijvoorbeeld niet met iDEAL of Bancontact kan betalen. Ook kan het misschien riskant zijn om een betaalmiddel te koppelen aan het account van een kind.

Via een downloadcode gekocht bij een website

Veel (online) winkels bieden tegenwoordig downloadcodes aan voor Nintendo Switch-spellen. Denk aan Game Mania, bol.com, Amazon.nl, enzovoort. Na het plaatsen van je bestelling krijg je direct een e-mail waarin je downloadcode vermeldt staat. Deze hoef je alleen nog maar in te vullen op de Switch door de eShop te openen, en onderaan “Code gebruiken” te kiezen. Je vult de code in en ta-dah, de game is toegevoegd aan je account en je kunt downloaden!

Switch Code gebruiken

Het voordeel is dat je uit veel meer betaalmethoden kan kiezen en vaak betaal je minder. Je hoeft daarnaast ook geen betaalmiddel te koppelen aan je Nintendo Switch. Er zijn eigenlijk geen nadelen, behalve dat je misschien een account moet aanmaken als je wilt bestellen bij een website. Kijk ook altijd uit dat je bestelt bij een vertrouwde webwinkel, zoals de eerdergenoemde Game Mania, bol.com en Amazon.


Lees nog meer tips over Animal Crossing: New Horizons in onze handige Encyclopedie-, Beginnersgids–, Tips & Tricks en Evenementen-secties. Bekijk bijvoorbeeld de vissen en insecten die nieuw zijn in oktober, of gewoon onze lijsten met alle vissen, alle insecten of alle diepzeewezens. En is dat schilderij van Redd echt of nep, of... vervloekt?! Vergeet ook niet onze checklist te gebruiken om dagelijks na te gaan of je alles hebt gedaan, en lees alles over knollen, geldbomen, en de aankomende vistoernooien en beestjesbekers! Benieuwd welke nieuwe gratis content wordt toegevoegd op 5 november? Dat lees je allemaal in onze handige samenvatting!