Online spelen in Animal Crossing: New Horizons

Je kunt prima in je eentje genieten van Animal Crossing: New Horizons, maar de wereld is natuurlijk groter dan jouw eilandje. Door online spelen kun je eilanden van anderen bezoeken, zelf gasten ontvangen op je eiland en wordt het makkelijker om aan bepaalde spullen te komen. We behandelen alle onderwerpen in deze gids.

Animal Crossing New Horizons online

Met wie kun je online spelen?

In Animal Crossing: New Horizons doe je alle activiteiten op je eigen eiland met je eigen (computergestuurde) eilandbewoners. Wil je je grenzen verleggen en de eilanden bezoeken van iemand die ver weg is, of zelf bezoekers van ver weg ontvangen, dan zul je online moeten gaan.

Je kunt in totaal met acht personen tegelijk op een eiland zijn, dus je kan tot zeven vrienden uitnodigen op je eiland.

Alle reizen van en naar eilanden gebeuren via de luchthaven op je eiland. Door met de pelikaan te praten, krijg je een overzicht van de beschikbare opties voor online spelen. Je kunt kiezen of je zelf op reis wilt naar een ander eiland, of dat je bezoekers wilt ontvangen. Je kunt vervolgens kiezen bij welke soort mensen je op bezoek wilt, of wie er welkom zijn op je eiland. De opties zijn kort samengevat:

 • Alleen vrienden
  • Bezoek ontvangen: Alleen degenen die in jouw Nintendo Switch-vriendenlijst staan mogen bij jou op bezoek komen.
  • Op reis gaan – Je kunt de eilanden bezoeken van degenen die in jouw Nintendo Switch-vriendenlijst staan, die de poort naar hun eiland hebben geopend voor bezoekers

 • Alleen beste vrienden
  • Bezoek ontvangen – Alleen degenen die jou hebben geaccepteerd als “beste vriend” in Animal Crossing: New Horizons, mogen bij jou op bezoek komen.
  • Op reis gaan – Je kunt de eilanden bezoeken van degenen die je hebben geaccepteerd als “beste vriend” in Animal Crossing: New Horizons. Zij moeten de poort van hun eiland hebben geopend voor bezoekers.

 • Iedereen
  • Bezoek ontvangen – Er wordt een Dodo-code gemaakt. Geef deze Dodo-code door aan degene die je op je eiland wilt ontvangen. Het maakt niet uit of jullie elkaar al kennen of op elkaars vriendenlijst staan.
  • Op reis gaan – Je moet de Dodo-code ingeven van degene bij wie je op bezoek wilt gaan.

Zoals je kunt zien is het alleen mogelijk om online te spelen met mensen die je al kent. Het is dus niet mogelijk om naar een eiland te reizen van een wildvreemde. Je kunt ook geen bezoek krijgen van vreemden, omdat er altijd eerst een Dodo-code gedeeld moet worden.

Animal Crossing New Horizons online

Wat kun je online doen?

Online spelen heeft een hele hoop voordelen. Je kunt spullen met elkaar uitwisselen, in elkaars winkeltjes aankopen doen, of zelfs een heel ander seizoen en klimaat ervaren. Dit zijn de meest populaire activiteiten online:

 • Fruit uitwisselen
  Ieder eiland heeft zijn eigen inheems fruit, namelijk: appel, sinaasappel, perzik, peer of kersen. Door fruit van andere eilanden mee te nemen naar je eigen eiland en deze te begraven in de grond, kun je fruitbomen laten groeien. Exotisch fruit is altijd waardevoller dan inheems fruit, dus het is een goed idee om alle fruitsoorten op je eiland te laten groeien.
 • Spullen ruilen
  Meubels, kleding, doe-het-zelfplannen — de spullen die je op je eiland kan vinden en kopen is elke dag willekeurig. Andere spelers hebben misschien precies de eettafel die jij zoekt, en jij hebt waarschijnlijk iets wat andere spelers graag willen. Ruilen is dus een hele handige methode om de spullen te krijgen die je zoekt.
 • Knollen kopen en verkopen
  De knollenbeurs is een ietwat geavanceerde functie in Animal Crossing: New Horizons, en om rijk te worden zul je heel wat moeten netwerken. Op ieder eiland zijn de in- en verkoopprijzen van knollen anders, dus de slimme investeerder verkoopt zijn knollen op eilanden waar de prijs hoog is. Lees hier meer over knollen.
 • Vissen en insecten vangen
  Aan het begin van het spel kies je of je in het Noordelijk of Zuidelijk Halfrond wilt spelen. Als je op bezoek gaat bij een eiland van een ander halfrond, kom je terecht in een heel ander seizoen en zijn er dus ook andere beesten te vangen. Handig als je zo snel mogelijk je encyclopedie wil volmaken!
 • Samen evenementen meemaken
  Animal Crossing: New Horizons kent heel wat evenementen, en sommige zijn leuker met vrienden! Neem bijvoorbeeld het vistoernooi, waarbij je veel meer punten scoort als je samenspeelt. Ook wil je misschien samen met anderen genieten van een sterrenregen om sterrenstof te verzamelen.
 • En nog veel meer redenen…
  Uiteraard is het ook gewoon leuk om samen over een eiland te banjeren, vissen en insecten te vangen of elkaars eiland en huis te laten zien. Misschien doe je wel ideeën op voor de inrichting van je eigen eiland!

Er is dus genoeg te doen online en het voegt zeker iets toe aan de ervaring. Zonder online te spelen, is het bijvoorbeeld heel moeilijk om alle fruitsoorten en bloemsoorten te verzamelen en wordt investeren in knollen een riskante onderneming.

Animal Crossing New Horizons online

Wat heb je nodig om online te spelen?

Om online te spelen heb je uiteraard een stabiele internetverbinding nodig. Daarnaast moet je een Nintendo Switch Online-abonnement afgesloten hebben.

Nintendo Switch Online is de onlinedienst van Nintendo, en is voor bijna alle games vereist om online te kunnen spelen. Daarnaast krijg je toegang tot een groeiend aantal klassieke NES & Super NES-games op je Switch (inclusief online-functies) en de opslagcloud. De opslagcloud maakt automatisch een back-up van je spelgegevens. Hierdoor is het heel eenvoudig om je opgeslagen spelgegevens terug te halen als je je Nintendo Switch kwijtraakt of een nieuwe gaat gebruiken. Let wel op: Animal Crossing: New Horizons ondersteunt de opslagcloud-functie niet.

Hoeveel kost Nintendo Switch Online?

Nintendo Switch Online is gelukkig niet zo heel duur. Als je meteen een jaar afsluit, betaal je maar €1,67 per maand. Je kan ook een familielidmaatschap nemen en deze delen met tot acht Nintendo-accounts. Dan betaalt ieder lid maar €4,37 voor een heel jaar!

Individueel lidmaatschap

Familielidmaatschap

Zolang je een abonnement hebt, kun je online spelen in Animal Crossing: New Horizons. Vergeet ook niet de Nintendo Switch Online-app te downloaden voor je telefoon. Hiermee kun je het toetsenbord van je mobiel gebruiken om met andere spelers te communiceren, of zelfs een voicechat te starten!


Lees nog meer tips over Animal Crossing: New Horizons in onze handige Encyclopedie-, Beginnersgids–, Tips & Tricks en Evenementen-secties. Bekijk bijvoorbeeld de vissen en insecten die nieuw zijn in oktober, of gewoon onze lijsten met alle vissen, alle insecten of alle diepzeewezens. En is dat schilderij van Redd echt of nep, of... vervloekt?! Vergeet ook niet onze checklist te gebruiken om dagelijks na te gaan of je alles hebt gedaan, en lees alles over knollen, geldbomen, en de aankomende vistoernooien en beestjesbekers! Benieuwd welke nieuwe gratis content wordt toegevoegd op 5 november? Dat lees je allemaal in onze handige samenvatting!