Zo plant je een geldboom (klingelboom)

Geld groeit niet aan de bomen… of toch wel?! Lees snel verder hoe je een geldboom laat groeien in Animal Crossing: New Horizons!

Animal Crossing money tree

Heb je er altijd al van gedroomd om slapend rijk te worden? Het is mogelijk op jouw droomeiland in Animal Crossing. Begraaf simpelweg wat Klingels, wacht een paar nachten, en ta-da, jouw geldboom staat er! Oké, zo simpel is het nou ook weer niet. We doorlopen de stappen met je!

Zo plant je een geldboom

Een geldboom kan niet overal groeien. Het heeft dus geen zin om maar lukraak wat Klingels te begraven. Nee, je moet op zoek naar de gloeiende plekken in de grond. Deze plekken zijn anders dan de kraters waar je fossielen uit opgraaft, maar zijn te herkennen aan de gouden gloed die uit de grond komt. Iedere dag heb je één zo’n gloeiend plekje op je eiland.

Stap 1

Animal Crossing geldboom
Zoek de gloeiende plek op je eiland! Je eiland heeft er iedere dag één.

Stap 2

Animal Crossing geldboom
Graaf 1000 Klingels op, maar wacht nog even met het dichtgooien van het gat.

Wanneer je graaft op deze plek, zul je 1000 Klingels vinden. Da’s makkelijk verdiend natuurlijk. Maar wacht nog even met het gat dichtgooien! Je moet namelijk op deze gloeiende plek je zaadjes planten voor de geldboom en dit kan niet meer als je het gat al hebt dichtgemaakt!

In principe krijg je het drievoudige van wat je begraaft terug. Dus stel je begraaft 1000 Klingels, dan groeit er later een boom met drie zakjes van 1000 Klingels. Dat is dus 2000 Klingels winst. Maar je kan ook hoger inzetten. De veiligste keuze is 10.000 Klingels. Dit groeit altijd uit tot een boom met 30.000 Klingels, dus 20.000 Klingels winst.

Tip: Je kan bepaalde hoeveelheden Klingels uit je “portemonnee” halen door je inventaris te openen en op je buidel met Klingels te klikken.

Stap 3

Animal Crossing geldboom
Pak 10.000 Klingels uit je inventaris en begraaf dit op de gloeiende plek.

Stap 4

Animal Crossing geldboom
Je geldboom is geplant! Nu nog wachten…

Nadat je de 10.000 Klingels (of een kleinere hoeveelheid) hebt begraven, zal er een klein boompje uit groeien. Het boompje is niet te onderscheiden van een gewone loof- of fruitboom.

Let op: een geldboom werpt maar één keer zijn vruchten af. Zodra je de Klingels hebt “geplukt”, verandert de boom in een simpele loofboom en groeien er niet opnieuw Klingels aan!

Maximale aantal klingels van een geldboom

We snappen het als 20.000 gratis Klingels niet genoeg is voor je. Nee, echt. De echte kapitalist heeft natuurlijk al geprobeerd om een geldboom te maken met 99.000 Klingels – het maximale aantal Klingels wat je kan begraven. Maar groeit dat dan ook uit tot een boom met 3x 99.000 Klingels? Daar is helaas geen eenduidig antwoord op.

Ja, er is een kans dat er een boom groeit met 3x 99.000 Bells (of welke hoeveelheid je ook hebt begraven). Maar met een beetje pech groeit deze boom toch uit tot een boom met “maar” 30.000 Klingels (3x 10.000). Het is een gok die je moet nemen.

Sommige spelers beweren dat er een algoritme achter zit. Bijvoorbeeld dat elke derde keer dat je een geldboom plant, er geen limiet zit op het aantal Klingels wat eruit groeit. Alle pogingen ertussen zouden maximaal 30.000 Klingels opleveren. Deze theorieën zijn helaas nog niet bevestigd. Totdat we het zeker weten, blijft het dus een risico om meer dan 10.000 Klingels te begraven.

Money tree Animal Crossing New Horizons

De geldboom is een van de makkelijkste manieren om snel en veel geld te verdienen in Animal Crossing: New Horizons. Zorg ervoor dat je iedere dag de gouden gloei opzoekt en een geldboom plant, en je zult al snel een vast inkomen hebben van 20.000 Klingels per dag, omdat er iedere dag een nieuwe geldboom in bloei staat. Dat is makkelijk verdiend!


Lees nog meer tips over Animal Crossing: New Horizons in onze handige Encyclopedie-, Beginnersgids–, Tips & Tricks en Evenementen-secties. Bekijk bijvoorbeeld de vissen en insecten die nieuw zijn in oktober, of gewoon onze lijsten met alle vissen, alle insecten of alle diepzeewezens. En is dat schilderij van Redd echt of nep, of... vervloekt?! Vergeet ook niet onze checklist te gebruiken om dagelijks na te gaan of je alles hebt gedaan, en lees alles over knollen, geldbomen, en de aankomende vistoernooien en beestjesbekers! Benieuwd welke nieuwe gratis content wordt toegevoegd op 5 november? Dat lees je allemaal in onze handige samenvatting!