Zo vang je een mier

Mieren zijn een van de insecten die je het hele jaar door kan vangen in Animal Crossing: New Horizons, maar de manier waarop je ze bemachtigt is uniek en kent niet iedereen. In deze gids leggen we je uit hoe je een mier vangt!

 1. Koop knollen bij Daisy Mae

  Om een mier te vangen heb je bedorven fruit of knollen nodig. Bedorven fruit krijg je pas als een boom sterft, wat tijd kost. Knollen zijn echter iedere zondagochtend te koop via Daisy Mae. Koop er dus een paar bij haar. Heb je al knollen in huis, dan kun je deze stap overslaan!

  Animal Crossing Knollen Turnips

 2. Wacht een week tot de knol bederft

  Knollen gaan na een week vanzelf bederven. Houd dus een stapeltje van 10 apart en de eerstvolgende zondag zul je zien dat ze er niet meer zo fris uitzien. Dit is hoe we die mieren gaan uitlokken.

 3. Leg de knol buiten neer en wacht

  De bedorven knol is ons lokaas om de mier uit zijn holletje te lokken. Leg de knol ergens buiten neer waar je er goed zicht op hebt. Wandel even weg en als je terugkomt heb je mogelijk al bezoek!

  Mier Animal Crossing New Horizons

 4. Vang een mier!

  Als het goed is zijn er flink wat mieren aan het knabbelen aan je bedorven knol. Besluip ze met je net door de A-knop ingedrukt te houden en sla toe om er één te vangen! Niet gelukt? Geen zorgen, de mieren komen vanzelf terug zodat je het nog een keer kan proberen.

  Mier Animal Crossing New Horizons


Lees nog meer tips over Animal Crossing: New Horizons in onze handige Encyclopedie-, Beginnersgids–, Tips & Tricks en Evenementen-secties. Bekijk bijvoorbeeld de vissen en insecten die nieuw zijn in oktober, of gewoon onze lijsten met alle vissen, alle insecten of alle diepzeewezens. En is dat schilderij van Redd echt of nep, of... vervloekt?! Vergeet ook niet onze checklist te gebruiken om dagelijks na te gaan of je alles hebt gedaan, en lees alles over knollen, geldbomen, en de aankomende vistoernooien en beestjesbekers! Benieuwd welke nieuwe gratis content wordt toegevoegd op 5 november? Dat lees je allemaal in onze handige samenvatting!