Zo vang je een vlo

De vlo is van april tot en met november te vangen in Animal Crossing: New Horizons (of van oktober tot en met mei voor het zuidelijk halfrond). Net als vlooien in het echte leven, zijn ze minuscuul en vallen ze nauwelijks op, waardoor ze lastig te spotten zijn.

Als mens zul je niet zo veel last van ze hebben, maar de dierlijke bewoners van je eiland zijn daar natuurlijker gevoeliger voor. Let dus goed op je bewoners. Zie je een klein beestje op zijn of haar hoofd rondspringen, dan is het een vlo!

 1. Vind een bewoner met een vlo

  De vlo is piepklein en springt op en neer op het hoofd van de bewoner.

  Animal Crossing New Horizons vlo

 2. Sla je net tegen het hoofd van de bewoner

  Je moet misschien even wat afstand nemen en de A-knop ingedrukt houden terwijl je dichterbij loopt, omdat je anders automatisch gaat praten met de bewoner.

  Animal Crossing New Horizons vlo

 3. Vang die vlo!

  Als je het goed hebt gedaan, heb je de vlo te pakken!

  Animal Crossing New Horizons vlo

 4. De bewoner zal je dankbaar zijn

  Vergeet niet een exemplaar naar Blathers in het museum te brengen!

  Animal Crossing New Horizons vlo

In onze ervaring komen vlooien niet heel vaak voor, dus het heeft misschien geen zin om actief naar ze op zoek te gaan. Houd gedurende de lente- en zomermaanden gewoon goed de koppies van je eilandbewoners in de gaten, en je zult vanzelf zo’n rondspringend beest ontdekken.

Zover wij hebben ontdekt, is het niet mogelijk om de vlo “weg te jagen” door bijvoorbeeld hard rond te rennen. En zolang je goed met je net richt op het hoofd van de bewoner, kun je niet misslaan. Je hoeft je ook geen zorgen te maken dat de bewoner boos op je zal worden omdat je ze bestookt met je net. Sterker nog, ze zullen je dankbaar zijn!


Lees nog meer tips over Animal Crossing: New Horizons in onze handige Encyclopedie-, Beginnersgids–, Tips & Tricks en Evenementen-secties. Bekijk bijvoorbeeld de vissen en insecten die nieuw zijn in oktober, of gewoon onze lijsten met alle vissen, alle insecten of alle diepzeewezens. En is dat schilderij van Redd echt of nep, of... vervloekt?! Vergeet ook niet onze checklist te gebruiken om dagelijks na te gaan of je alles hebt gedaan, en lees alles over knollen, geldbomen, en de aankomende vistoernooien en beestjesbekers! Benieuwd welke nieuwe gratis content wordt toegevoegd op 5 november? Dat lees je allemaal in onze handige samenvatting!