Zo vang je een vogelspin (tarantula)

Ben je aangevallen door een vogelspin (Engels: tarantula) in Animal Crossing: New Horizons? Keer het tij met deze handige tips en een vogelspin vangen wordt een fluitje van een cent.

Animal Crossing New Horizons Vogelspin

Waar vind je de vogelspin?

De vogelspin vind je tussen november en april (Noordelijk halfrond) en tussen 19:00 en 04:00. Ze kruipen buiten over de grond en door hun grootte en intimiderende uiterlijk zijn ze niet te missen.

Als je op vogelspinnenjacht gaat, zul je dus ’s avonds of ’s nachts te werk moeten gaan. En zelfs als je niet op zoek bent, is het beter om goed uit je doppen te kijken ’s nachts, want de vogelspin kan nogal agressief zijn!

Flauwvallen na een beet

Wanneer je buiten rondrent met je net en je komt een vogelspin tegen, is er een grote kans dat hij je direct aanvalt. Als je te dichtbij komt, wordt hij namelijk agressief.

Wanneer je wordt aangevallen door de vogelspin, is er haast geen ontsnapping mogelijk. De vogelspin zal je bijten en je valt flauw, waarna je vlak voor je huis weer ontwaakt.

Vogelspin vangen Animal Crossing New Horizons

Een vogelspin vangen doe je zo

Maar hoe vang je die beesten dan? Een goede vraag! Ten eerste moet je dus oppassen als je buiten loopt. Loop niet nonchalant rond met je net (stop ‘m dus weg als je ‘m niet gebruikt!) en ren niet te hard.

Wanneer je een vogelspin hebt gevonden, houd je voldoende afstand en pak je je net vast. Houd de A-knop ingedrukt om je net gereed te houden.

Let goed op het gedrag van de vogelspin terwijl je hem benadert. Zodra hij met zijn poten omhoog gaat staan, moet je direct stoppen met lopen. Pas als hij zijn poten weer aan de grond zet, kun je dichterbij komen. Herhaal dit totdat je dichtbij genoeg bent om toe te slaan!

Vogelspin vangen Animal Crossing New Horizons
Stap 1

Kom alleen dichterbij als de vogelspin zich rustig houdt.

Wespen vangen Animal Crossing New Horizons
Stap 2

Stop direct met lopen als hij zijn poten optrekt!

Vogelspin vangen Animal Crossing New Horizons
Stap 3

Blijf deze methode herhalen tot je dichtbij genoeg bent.

Wespen vangen Animal Crossing New Horizons
Stap 4

Sla je slag en vang die vogelspin!

Gefeliciteerd, je hebt een vogelspin gevangen! Breng hem snel naar Blathers in het museum (de arme uil weet niet wat hem overkomt) om de collectie aan te vullen!

Klingels verdienen met vogelspinnen

Wist je dat vogelspinnen enorm veel klingels waard zijn? Breng ze naar Timmy en Tommy en je krijgt maar liefst 8.000 klingels per vogelspin! Dat is een lucratief handeltje als je de stalen zenuwen hebt om vogelspinnen te jagen.

Hoe tof zou het zijn als er een eiland was vol vogelspinnen? Zeg maar een vogelspin-eiland, of Tarantula Island? O wacht…

Tarantula Island (Vogelspin-eiland)

Dit verschrikkelijke eiland werd al snel een fenomeen onder Animal Crossing-fans. Ik heb het natuurlijk over Tarantula Island, oftewel: Vogelspin Eiland.

Zoals de naam al zegt krioelt het op dit eiland van de vogelspinnen. Om er te komen moet je 2.000 Nook-miles inwisselen voor een Nook-miles-bon. Deze bon lever je in bij je luchthaven zodat je met Dodo Airlines naar een onbewoond eiland vliegt.

Het is helaas volstrekt willekeurig op welk eiland je belandt en het is daardoor niet mogelijk om te forceren dat je op Tarantula Island terechtkomt. Zorg er wel voor dat je tussen 19:00 uur en 04:00 uur vliegt, want daarbuiten verschijnt de vogelspin niet.


Lees nog meer tips over Animal Crossing: New Horizons in onze handige Encyclopedie-, Beginnersgids–, Tips & Tricks en Evenementen-secties. Bekijk bijvoorbeeld de vissen en insecten die nieuw zijn in oktober, of gewoon onze lijsten met alle vissen, alle insecten of alle diepzeewezens. En is dat schilderij van Redd echt of nep, of... vervloekt?! Vergeet ook niet onze checklist te gebruiken om dagelijks na te gaan of je alles hebt gedaan, en lees alles over knollen, geldbomen, en de aankomende vistoernooien en beestjesbekers! Benieuwd welke nieuwe gratis content wordt toegevoegd op 5 november? Dat lees je allemaal in onze handige samenvatting!