Zo vang je gemakkelijk een wesp

Zonder kleerscheuren een wesp vangen in Animal Crossing: New Horizons? Het is makkelijker dan je denkt. Volg simpelweg de eenvoudige methode in deze gids en je vangt de ene na de andere wesp!

Animal Crossing New Horizons wesp

Waar vind je de wesp?

Je zal gemerkt hebben dat er soms een wespennest uit een boom valt als je aan de bomen schudt in Animal Crossing: New Horizons. De bewoners van het wespennest zijn alles behalve blij met je en zullen je genadeloos achtervolgen totdat je bent gestoken.

Maar wist je al dat je de wesp ook kan vangen? Het lijkt geen gemakkelijke opgave, want je weet niet in welke bomen een wespennest schuilt en je moet snel reageren. Met onderstaande truc is dat een fluitje van een cent!

Zo vang je gemakkelijk een wesp

Zorg ervoor dat je je net alvast vasthoudt. Dat scheelt kostbare tijd wanneer de wespen opdagen en je snel moet reageren.

Ga direct voor de boom staan als je aan de boom schudt. Wanneer er een wespennest uit de boom valt, draait je personage namelijk automatisch naar de kant waar de wespen zich bevinden.

Zodra je een wespennest hebt gevonden, hoef je alleen nog maar op de A-knop te rammen om met je net te slaan, en je zult de wesp hebben gevangen!

Wespen vangen Animal Crossing New Horizons

Positioneer jezelf direct voor de boom als je eraan schudt.

Wespen vangen Animal Crossing New Horizons

Enkel nog op A drukken en je hebt ‘m!

Gefeliciteerd, je hebt een wesp gevangen! Vergeet niet om er een te doneren aan het museum, Blathers zal er blij mee zijn! (nadat je hem de schrik van zijn leven hebt gegeven).

Animal Crossing New Horizons wespen vangen

Wespen verkopen

Nadat je een exemplaar naar het museum hebt gebracht, denk je misschien dat je nooit meer naar die ondingen hoeft om te kijken. Maar wist je al dat een wesp maar liefst 2500 klingels oplevert? Het wespen vangen is dus zeker een lucratieve business!

Iedere dag zijn er vijf wespennesten te vinden op je eiland. Tel maar uit je winst!

Zorg er gewoon voor dat je altijd bovenstaande trucje gebruikt om er zeker van te zijn dat je die wesp vangt. En onthoudt: niet thuis uitproberen!

Wespen vangen voor Nook-miles

Ook het Nook-miles-programma beloont je voor het vangen van wespen. Als je er vijf achter elkaar vangt, zonder een keer gestoken te worden, wacht er een speciale beloning op je in de vorm van Nook-miles!


Lees nog meer tips over Animal Crossing: New Horizons in onze handige Encyclopedie-, Beginnersgids–, Tips & Tricks en Evenementen-secties. Bekijk bijvoorbeeld de vissen en insecten die nieuw zijn in oktober, of gewoon onze lijsten met alle vissen, alle insecten of alle diepzeewezens. En is dat schilderij van Redd echt of nep, of... vervloekt?! Vergeet ook niet onze checklist te gebruiken om dagelijks na te gaan of je alles hebt gedaan, en lees alles over knollen, geldbomen, en de aankomende vistoernooien en beestjesbekers! Benieuwd welke nieuwe gratis content wordt toegevoegd op 5 november? Dat lees je allemaal in onze handige samenvatting!