Alle nieuwe gratis content voor Animal Crossing: New Horizons op 5 november

Op 15 oktober werd een nieuwe Animal Crossing: New Horizons Direct uitgezonden, dat bomvol aankondigingen zat. Hier vind je een samenvatting van alle nieuwe content en features die worden toegevoegd aan Animal Crossing: New Horizons vanaf 5 november, als onderdeel van een gratis content update.

Je kunt de Nintendo Direct hier terugkijken.

Drink koffie bij Brewster in museumcafé De Til

Op 5 november opent café De Til in het museum van je eiland in Animal Crossing: New Horizons. Dit café wordt gerund door een duif genaamd Brewster. Je kunt dagelijks langskomen in het café voor een lekker kopje koffie.

Brewster serveert een kop koffie aan een eilandbewoner aan de bar van café De Til

Je kunt ook andere eilandbewoners in het café treffen, en zelfs Isabelle is er af en toe te vinden. Verder is het ook mogelijk om met compatibele amiibo-figuren of amiibo-kaarten personages uit te nodigen. Sommige nemen zelfs bezoek mee. Zo zien we in de video hoe Mabel, Sable en Label samen aan een tafel zitten in De Til. Je kunt ook met meerdere spelers tegelijkertijd De Til bezoeken, om samen te genieten van een kop koffie.

Maak een boottocht met Kapp’n

Vanaf 5 november kun je Kapp’n tegenkomen bij de pier op je eiland. Hij biedt een vaartocht aan op zijn geliefde boot voor 1000 Nook-miles. Als je een boottochtje met Kapp’n maakt, kun je genieten van zijn prachtige zeemansliederen. Voor spelers die de originele Animal Crossing voor Nintendo GameCube hebben gespeeld, zal dit bekend in de oren klinken!

Een bewoner en Kapp'n varen over de zee op een boot terwijl Kapp'n een zeemanslied zingt

Je bestemming is een geheime plek die alleen Kapp’n kent. Het lijkt erop dat de eilanden waar Kapp’n  je naartoe brengt, anders zijn dan de eilanden waar je naartoe vliegt met Dodo Airlines. In de video zien we bijvoorbeeld een eiland waar je via klimoppen kliffen kunt beklimmen, en een nog onbekende, vreemd uitziende bloem kunt plukken.

Kapp’n kan je ook naar eilanden met een ander seizoen of een andere tijd brengen, bijvoorbeeld een wintereiland terwijl het zomer is, of een eiland waar het nacht is terwijl het op jouw eiland dag is.

Een nieuw winkelplein op Harvey-eiland

Zoals je misschien al weet kun je met Dodo Airlines naar Harvey-eiland vliegen, waar je foto’s kan nemen in Harvey’s fotostudio. Met de nieuwe update wordt Harvey-eiland gerenoveerd en kun je er meerdere winkels laten bouwen.

Harvey en zijn goede vriendin Harriet werken samen aan het winkelplein, wat zich naast de fotostudio bevindt. Door klingels te doneren aan de verschillende Lloids op het plein, openen er diverse winkels. In de video zien we bijvoorbeeld dat Redd, Leif, Saharah en Kicks er een eigen winkeltje hebben.

De speler loopt over het winkelplein waar Harriet, Redd en Leif een kraampje hebben
De speler zit op de kappersstoel bij Harriet, de kapster

Reese en Cyrus, de verliefde alpaca’s, openen er ook een eigen winkel waar je kant-en-klare meubels kunt laten personaliseren, die je zelf niet kunt aanpassen. Zo zien we bijvoorbeeld dat het bij Cyrus mogelijk is om de kleuren van een vuurtoren aan te passen, wat voorheen niet mogelijk was.

Katrina de waarzegster schreeuwt heel hard "YEEeeeee!" terwijl ze een voorspelling doet voor de speler.

Daarnaast zal Katrina de waarzegster op het eiland voorspellen wat de dag voor jou in petto heeft, en zien we ook Tortimer met een eigen camper voorbijkomen. Het is niet zeker of Tortimer ook een eigen winkel heeft. In de video lijkt het alsof hij toegang biedt tot je opslag terwijl je op Harvey-eiland bent.

Tot slot zien we dat Harriet een kapper opent op het winkelplein. Later in de Direct leren we dat er in totaal 11 nieuwe kapsels worden toegevoegd in de update. Een aantal kunnen geleerd worden door een Nook-bon te kopen, maar het lijkt er ook op dat je bepaalde kapsels van Harriet kan leren.

Groepsgymnastiek

Je kunt voortaan iedere ochtend groepsgymnastiek doen op het plein van je eiland door de radio te gebruiken. In de video zien we hoe eilandbewoners en personages zoals Isabelle en Brewster zich verzamelen op het plein en vol enthousiasme rek- en strekoefeningen uitvoeren op de maat van de muziek. Je kunt zelf ook meedoen via knoppenbesturing of met bewegingsbesturing met de Joy-Con-controller. Het is ook mogelijk om de groepsgymnastiekoefeningen te doen met andere spelers, zowel op jouw eiland of door naar het eiland van iemand anders te gaan.

De speler en een hele hoop eilandbewoners zijn verzameld op het plein en voeren groepsgymnastiek uit

Het werd niet genoemd in de video maar er is een grote kans dat de groepsgymnastiek enkel in de ochtend mogelijk is.

Verorderingen uitvaardigen

Als eilandwoordvoerder is het mogelijk om verorderingen uit te voeren. Dit houdt in dat je het gedrag van eilandbewoners of zelfs van het eiland kan beïnvloeden, om het zo beter aan te laten sluiten op jouw speelstijl. Zo is er bijvoorbeeld de vroegevogelverordening, waardoor alle eilandbewoners vroeger opstaan en aan hun dag beginnen.

Isabelle zit achter de balie en vraagt aan de speler welke verorderingen ze wilt uitvoeren

Verorderingen zagen we voor het eerst in Animal Crossing: New Leaf voor Nintendo 3DS en uit de Direct blijkt dat dezelfde verorderingen worden geïntroduceerd in New Horizons. Het gaat om de volgende verorderingen:

 • Beautiful Island ordinance: bewoners zullen vaker bloemen water geven, tijdreizen beïnvloed niet meer het uiterlijk van het eiland, kakkerlakken verschijnen niet meer, onkruid komt minder vaak voor, geen afval meer in het water, bloemen verwelken niet
 • Vroegevogelverordering: bewoners staan vroeger op en winkels openen en sluiten vroeger
 • Night Owl ordinance: bewoners blijven tot laat op en winkels openen en sluiten later
 • Bell Boom ordinance: winkels verkopen en kopen spullen voor 120% van de originele prijs

Tom Nook biedt nieuwe diensten aan

Er zijn meer opties voor het exterieur van je huis beschikbaar bij Tom Nook. Je kunt de buitenkant van je huis aanpassen aan je eiland. Daarnaast is er nu meer plek beschikbaar om je spullen in te bewaren. Voorheen kon je tot 2400 voorwerpen kwijt, nu kun je dit nog driemaal upgraden naar 3200, 4000 en zelfs 5000 voorwerpen.

Een menu waarin de speler diverse uiterlijkheden kan kiezen voor de buitenkant van zijn huis

Nieuwe voorwerpen met Nook-miles

Er zijn vanaf 5 november nieuwe voorwerpen beschikbaar om te kopen met Nook-miles bij het NookStation. In de video zien we bijvoorbeeld bonnen voor kookrecepten, een upgrade voor je fotocamera, nieuwe emoties, het kunnen aanpassen van hekken, enzovoort. Hieronder sommen we de nieuwe Nook-miles-voorwerpen op:

Kook met doe-het-zelf+

Je kunt met behulp van doe-het-zelfrecepten ook koken. In je doe-het-zelf-app zijn nieuwe tabbladen toegevoegd voor allerlei soorten gerechten, zoals hartige gerechten en desserts. Enkele gerechten die je kan maken zijn pasta’s, salades, sandwiches, bagels, enzovoort.

Een overzicht van allerlei kookrecepten in de doe-het-zelf-app van de Nookphone
De speler staat temidden van een veld waar allerlei groenten worden verbouwd

Om deze gerechten te maken heb je ingrediënten nodig zoals bloem, tarwe, tomaten, suikerriet, aardappelen en wortels, die je vanaf 5 november kan verbouwen op je eiland.

Vervolgens kun je met keukenmeubilair deze kookrecepten uitvoeren, net zoals je bij een werkbank meubels en voorwerpen kan maken. Je kunt de meest uiteenlopende gerechten bereiden en ze bijvoorbeeld neerzetten in je huis.

De speler heeft minestrone soep gemaakt

Het is nog onduidelijk of gerechten nog meer functies hebben. Mogelijk kun je ze ook cadeau doen aan bewoners, of zullen bewoners vragen om bepaalde gerechten voor ze te maken. Dit zal vanaf 5 november vanzelf duidelijk worden als de update is verschenen.

Verlichting en versieringen voor aan het plafond

Met een inrichtvergunning, verkrijgbaar als bon in ruil voor Nook-miles, kun je verlichting en versieringen voor aan het plafond toevoegen. Je kunt ook een muur een ander patroon geven dan de rest van de kamer, en op die manier elke muur van je huis een ander bekleding geven.

De speler staat in een knusse kamer met lampen en rekken aan het plafond en verschillende behangen aan de muur

Infrastructuurvergunning

Het maximale aantal bruggen en hellingen voor op je eiland wordt na aanschaf van deze bon vergroot van 8 naar 10.

Nieuwe plannen voor hekken

Een tuintje met een groen bamboehek en bamboelattenhek als omheining

Ook worden er op 5 november negen typen hekken toegevoegd:

 • Parkhek
 • Blokkenmuurtje
 • Golfplatenhek
 • Rasterschutting
 • Boomstammenhek
 • Groen bamboehek
 • Bamboelattenhek
 • Weidehek
 • IJshek

Sommige hekken kunnen ook worden aangepast.

De Camera-app voor pro’s

De Camera-app op je NookPhone krijgt een update. Je kunt met de Pro Camera schakelen naar twee nieuwe modi:

 • Handcamera, waardoor je op ooghoogte kan fotograferen.
 • Statiefcamera, waardoor je zelf ook op de foto kan staan
Een foto van Leif gemaakt in de handcamera-stand
Een foto van Leif en de speler samen, gemaakt in de statiefcamera-stand

Het is mogelijk om rond te lopen terwijl je de Handcamera gebruikt, zodat je je eiland vanuit een eerstepersoonsperspectief kan bewonderen.

Patronen voor ontwerppret

De patronen die je voorheen van Sable ontving en op voorwerpen kon toepassen, kun je nu ook op kleding, vloeren en behang gebruiken, net zoals bij eigen ontwerpen.

Top 4 van gave kapsels

Steel de show met nieuwe kapsels. Er worden in de update in totaal elf nieuwe kapsels toegevoegd, waaronder de kapsels die Harriet je leert.

Het menu waarin de speler diverse haarstijlen kan kiezen

Nieuwe emoties te over

Ook worden er nieuwe emoties toegevoegd, zoals zwaaien, uitrekken en met muziek meedeinen.

Eilandtips

De nieuwe NookPhone-app Eilandtips geeft tips over hoe je nog meer kunt genieten op je eiland. Ook als het eilandleven nieuw voor je is, zul je je in een mum van tijd thuis voelen.

Nook en Isabelle die diverse tips delen middels tekstballonnen, in de NookPhone-app Eilandtips

Met de app ontvang je dagelijks nieuwe tips over dingen die je kan doen op het eiland, of hulp bij het voltooien van nieuwe doelen.

Wissel Nook-miles in voor diverse voorwerpen

Ook kun je meer meubels kopen met je Nook-miles. In de video zien we bijvoorbeeld een nieuw soort fontein langskomen met een standbeeld van twee zeehonden, een ballonnenkraam, een kermiskraam en een reuzenrad.

Schuurtje

Het is mogelijk om een schuurtje te plaatsen op je eiland, dat direct toegang geeft tot de opslag van je huis.

De speler staat voor een kast in zijn tuin en kan spullen in zijn opslag opslaan, of spullen eruit halen

Klingelautomaat

Het is ook mogelijk om overal op je eiland een klingelautomaat te plaatsen, waarmee je klingels kunt opnemen en storten.

De speler staat voor een klingelautomaat, die buiten Noeks hoek is geplaatst

Nieuwe liedjes van K.K. Slider

K.K. Slider, de hond die elke zaterdag komt optreden op je eiland, heeft twaalf nieuwe liedjes geschreven. We zien onder andere:

 • Chillwave
 • K.K. Basement
 • K.K.-break
 • K.K. Chorinho
 • K.K. Dub
 • K.K. Fuge
 • K.K. Hip-Hop
 • K.K. Polka
 • K.K. Lovers
 • K.K.Loid

Je kunt K.K.’s muziek ook beluisteren met nieuw toegevoegde muziekdozen.

Een overzicht van allerlei nieuwe platen van K.K. Slider

Gyroids opgraven

Behalve fossielen kun je ook gyroids opgraven op je eiland. Gyroids zaten al in het eerste Animal Crossing-deel voor de Nintendo GameCube, maar maken nu ook eindelijk hun opwachting in New Horizons.

Het opgraven van gyroids lijkt wel anders te werken dan voorheen. Je kunt nu stukjes gyroid vinden, waarna je ze moet planten en water geven. De volgende dag zal het zijn uitgegroeid tot een mooie gyroid. Als er al gyroids op je eiland zijn gegroeid, kun je er na een regenachtige dag nog meer vinden.

De speler zit een knusse studiekamer, omringd door gyroids
Een kamer waar zes gyroids samen muziek maken

Deze bewegende kleien beelden maken bijzondere geluiden en er zijn heel veel verschillende soorten om te verzamelen. Je kunt ze combineren op verschillende manieren en zo muziek maken en nieuwe melodieën.

Gyroids kunnen ook worden aangepast om een kamer nog sfeervoller te maken.

Nieuwe artikelen bij Nooks hoek

Bij Nooks hoek zijn nieuwe typen meubels verkrijgbaar, zoals versieringen voor aan het plafond. Er zijn ook volledig nieuwe meubels verkrijgbaar.

Ladderopstelpakketten

Je kunt nu nieuw gereedschap maken: het ladderopstelpakket. Met ladderopstelpakketten kun je permanent ladders plaatsen tegen kliffen. Dit doe-het-zelf-plan kan gekocht worden bij Nooks hoek. In de Animal Crossing Direct zagen we veel verschillende soorten ladders voorbijkomen, waaronder ook verschillend gekleurde ladders. Je kunt de ladders waarschijnlijk aanpassen.

De speler klimt gemakkelijk van de hoogste piek van zijn eiland naar beneden via de nieuwe permanente ladders

Bewegen door nauwe ruimtes

Wanneer meubels dicht op elkaar staan, ontstaan er nauwe ruimtes waar je personage net niet doorheen kan lopen. Met de nieuwe update kun je wel door nauwe passages en ruimtes lopen! Daardoor wordt het makkelijk om je door kamers met veel meubels te manoeuvreren.

De speler manoeuvreert zich tussen een nauwe opening in een keuken

Op bezoek bij bewoners en visite ontvangen

Met de komst van de gratis update zullen bewoners vragen om bij jou op bezoek te komen, of je uitnodigen om bij hen op visite te komen.

Genji, een eilandbewoner, loopt het huis van de speler binnen en vraagt of hij gelegen komt

Dit waren de grootste vernieuwingen in de gratis contentupdate van 5 november, die Animal Crossing: New Horizons naar versie 2.0 brengt. Het zal tegelijkertijd ook de laatste gratis contentupdate zijn. Wel komen er nog betaalde uitbreidingen uit, zoals Animal Crossing: New Horizons – Happy Home Paradise, wat ook op 5 november verschijnt als betaalde downloadable content. Hierover lees je binnenkort meer op How-to Games!


Lees nog meer tips over Animal Crossing: New Horizons in onze handige Encyclopedie-, Beginnersgids–, Tips & Tricks en Evenementen-secties. Bekijk bijvoorbeeld de vissen en insecten die nieuw zijn in oktober, of gewoon onze lijsten met alle vissen, alle insecten of alle diepzeewezens. En is dat schilderij van Redd echt of nep, of... vervloekt?! Vergeet ook niet onze checklist te gebruiken om dagelijks na te gaan of je alles hebt gedaan, en lees alles over knollen, geldbomen, en de aankomende vistoernooien en beestjesbekers! Benieuwd welke nieuwe gratis content wordt toegevoegd op 5 november? Dat lees je allemaal in onze handige samenvatting!