Nintendo Japan gaat Animal Crossing amiibo-kaarten herdrukken tot augustus

Goed nieuws voor Animal Crossing-fans in Japan: Nintendo is opnieuw begonnen met het aannemen van bestellingen op Animal Crossing amiibo-kaarten en belooft nog tot augustus de winkels te blijven bevoorraden. Voor Europa blijft het helaas angstvallig stil rondom een eventuele nieuwe druk van de gewilde kaarten.

Nieuwe voorraad voor Japan

Op de Japanse website van Nintendo’s online winkel is te lezen dat het bedrijf opnieuw bestellingen aanneemt voor alle vier amiibo-kaartenseries, waaronder ook de speciale Happy Home Designer-serie. De speciale Sanrio-kaarten vallen er helaas niet onder.

Bestellingen worden nog tot en met 30 juni aangenomen, en daarna op made to order-basis geproduceerd en tegen augustus uitgeleverd. Het is daarom niet mogelijk om bestellingen te annuleren. Nintendo waarschuwt daarnaast dat ze in de tussentijd al kunnen stoppen met het aannemen van nieuwe bestellingen.

Animal Crossing amiibo kaarten

Ook wordt de voorraad in Japanse winkels nog tot oktober aangevuld. Er wordt niet specifiek genoemd welke winkels nieuwe voorraad zullen ontvangen, maar logischerwijs komen de kaarten opnieuw beschikbaar op Amazon Japan en de meeste speelgoed- en hobbywinkels in het land.

Stormloop op kaarten

De amiibo-kaarten van Animal Crossing kwamen oorspronkelijk uit in 2015, maar zijn nu opnieuw populair geworden dankzij de release van Animal Crossing: New Horizons voor Nintendo Switch. In het nieuwe spel kunnen de kaarten gebruikt worden om specifieke dierenbewoners naar het eiland van de speler te laten verhuizen. De kaartjes van de meest geliefde dieren, zoals die van Ankha en Stitches, zijn daardoor enorm in prijs gestegen en worden doorverkocht voor bedragen tot wel 100 euro.

Animal Crossing amiibo kaarten

De amiibo-kaarten werden in Nederland in pakjes verkocht en kostten rond de €4,99 per pakje. Een pakje bestaat uit drie willekeurige kaarten, waarvan één kaart van een vaste bezoeker in het spel, en twee kaarten van inwoners. Inmiddels zijn de pakjes zo schaars geworden, dat ze alleen nog maar voor torenhoge prijzen te bestellen zijn – als ze überhaupt nog op voorraad zijn.

Het is daardoor te hopen dat Nintendo de kaarten ook in Europa en de rest van de wereld gaat herdrukken. Helaas is daar nog niets over bekendgemaakt. Gelukkig zijn de amiibo-kaarten wel regiovrij, waardoor wanhopige spelers de kaarten eventueel uit Japan kunnen importeren en gebruiken in hun spel.