Tover je telefoon om tot een NookPhone met dit hoesje!

Hij is er eindelijk! Ik was eigenlijk al direct verkocht toen ik dit hoesje tegenkwam, maar nu ik het in mijn handen heb ben ik helemaal smoorverliefd. Animal Crossing-fans zullen het ontwerp direct herkennen: het is een NookPhone!

Ho wacht, laten we even terugspoelen naar het begin, voordat ik direct begin te orakelen over hoe blij ik ermee ben. Ik heb dus onlangs een nieuwe telefoon gekocht (een iPhone SE 2020!) en bij een nieuwe telefoon hoort natuurlijk een nieuw telefoonhoesje…

Ik ben vast niet de enige die nooit een leuk hoesje weet te vinden. Ga ik voor een stijlvol leren hoesje, of toch een schattig Pokémon-hoesje zoals mijn vorige telefoon… Wat vind ik eigenlijk nog meer leuk?

NookPhone hoesje vergelijking

En zo kwam ik terecht op Etsy: een online platform waar hobbyisten hun zelfgemaakte spullen te koop zetten voor anderen. Als er van jouw favoriete tv-serie, film, game, band of noem-maar-wat-op geen leuke officiële spullen te koop zijn, dan kun je altijd terecht op Etsy. Fans weten namelijk als de beste wat andere fans graag willen zien!

Op Etsy ging ik dus op zoek naar leuke telefoonhoesjes en toen stuitte ik op deze supergeinige NookPhone cases. De winkel heet WhatAgenda en wordt gerund door een stel creatievelingen in Londen. Ze maken telefoonhoesjes, tassen, onderzetters en nog veel meer leuke spullen van onder andere Animal Crossing.

Alle kleuren en apparaten

De telefoonhoesjes zijn overigens in allerlei kleuren beschikbaar en ze bieden ze aan voor elk denkbaar telefoonmodel. Samsung Galaxy, iPhone, LG telefoons — zelfs Google Pixel! Ik was bang dat er voor mijn telefoonmodel geen hoesje zou zijn, aangezien die nog uit moest komen, maar ook de iPhone SE 2020 stond er al tussen. Pfew!

Na het plaatsen van de bestelling werd ik keurig op de hoogte gehouden. Ze vroegen zelfs of ik misschien nog even wilde wachten tot de iPhone SE 2020 officieel uit was, zodat ze konden testen of het hoesje echt goed paste. Ik heb ervoor gekozen om inderdaad te wachten (hoeveel pijn het ook deed), en het resultaat mag er wezen: het hoesje past echt perfect!

NookPhone hoesje voorkant

Maar hoe is de kwaliteit?!

Oké, genoeg over mij en mijn bestelling gebabbeld, want je bent vast benieuwd hoe mooi het eindresultaat is geworden. Ik moet toegeven dat ik zelf altijd sceptisch ben geweest over niet-officiële hoesjes. Gelukkig had deze winkel al heel veel positieve reviews en ik kan deze nu ook beamen!

Het hoesje werd geleverd in een stevig klein doosje en was beschermd door een stoffen zakje. Het is gemaakt van polycarbonaat, wat een soort plastic is. Het hoesje is zo licht als een veer, maar wel hard. Ik kan het bijvoorbeeld niet buigen. De uitsparingen voor de camera, knoppen, enzovoort zijn heel netjes afgewerkt en alle randjes zijn zacht en heerlijk smooth.

NookPhone hoesje achterkant

Ook de opdruk van het blaadjesmotief is heel mooi toegepast. De kleuren zijn helder en het motief loopt mooi door langs de randen. Wel zie je een heel dun streepje langs de zijkant lopen. Ik weet niet precies hoe het hoesje is gemaakt, maar het lijkt op zo’n randje waar normaal gezien twee onderdelen aan elkaar zijn gelijmd. Het is gelukkig niet opvallend en nog belangrijker: je voelt het niet zitten. Het hele hoesje voelt heerlijk glad aan!

Zoals ik al eerder aangaf, past mijn telefoon echt perfect in het hoesje. Zo goed zelfs, dat het uiteindelijk best lastig bleek om hem er weer uit te halen (wat natuurlijk een goed iets is). De knoppen op mijn telefoon zijn allemaal goed bereikbaar en zitten precies in het midden van alle uitsparingen.

NookPhone hoesje zijkant

Iets waar ik ook heel erg blij mee ben, is dat de randen van het hoesje ietsjes boven het scherm uitsteken. Mocht ik mijn telefoon per ongeluk laten vallen met het scherm naar beneden, valt hij daardoor eerst op de randjes van het hoesje, en niet direct op het glas. Minder kans op een gebroken scherm!

Al met al ben ik dus echt meer dan tevreden met dit hoesje. Hij is lekker vrolijk maar niet overdonderend, is herkenbaar voor Animal Crossing-fans, en tegelijkertijd classy en subtiel. Precies mijn stijl! Bovendien voelt mijn telefoon nu weer goed beschermd tegen krassen, vuil en stoeptegels.

Ook zo’n hoesje bestellen?

Wil je ook zo’n hoesje? Je kan ze bestellen bij WhatAgenda op Etsy. Je hebt keuze uit een dunne/lichte versie en een dikkere versie met extra bescherming. De dunne versie is momenteel afgeprijsd naar €26,50 en de dikkere versie naar €30,58. Hier zit verzending bij inbegrepen!

Ik heb zelf gekozen voor de dunne versie en heb het gevoel dat mijn telefoon goed genoeg beschermd is. Op de pagina zelf kan je bovendien kiezen uit tien verschillende kleuren of je kan zelfs een andere zelfgekozen kleur doorgeven.

(Overigens is deze blogpost niet gesponsord of betaald door WhatAgenda. Ik heb het hoesje zelf gevonden en gekocht, maar wel gevraagd of ze het oké vonden als ik er een blog over schrijf. Mijn recensie is 100% eerlijk en op geen enkele manier beïnvloed!)

Animal Crossing NookPhone hoesje kleuren

Bonus: Animal Crossing NookPhone-achtergrond

Zoals je op de foto’s kan zien heb ik de achtergrond op mijn telefoon ook veranderd naar het NookPhone-scherm. Zo is de imitatie helemaal compleet ;-). Ik heb deze achtergrond zelf in elkaar geknutseld en hij is op maat gemaakt voor mijn telefoon. Wil je deze achtergrond ook? Je kan hem hier downloaden voor jouw telefoonformaat, of klik op de knop hieronder:


Aangezien het mij best veel werk kost om de achtergronden voor elk type telefoon te maken, vraag ik er een hele kleine bijdrage voor van €1. Je kan betalen met PayPal of creditcard. Iedereen die al eens heeft gedoneerd aan deze website, ontvangt de achtergrond gratis!

Laat het zeker weten als je het hoesje ook hebt besteld, ik ben namelijk super benieuwd voor welke kleur jullie hebben gekozen! Ik twijfel eerlijk gezegd om nog een tweede hoesje te bestellen in een andere kleur, om te kunnen afwisselen, zo leuk vind ik ze!

Hopelijk vond je dit een leuk artikel om te lezen. Ik ben zeker van plan om meer leuke spullen van Animal Crossing (en andere games) te bespreken. Zo heb ik eerder al over het Animal Crossing -stickerboek geschreven. En uiteraard kan je in onze guides-afdeling terecht voor alle info over Animal Crossing: New Horizons!

Tot de volgende post!