Recensie – Animal Crossing: Official Sticker Book

Geheel onverwachts ontving ik laatst het Animal Crossing Official Sticker Book als cadeau. Ik was zo positief verrast door de kwaliteit en charme van dit stickerboek, dat ik besloten heb om er een review over te schrijven!

Wat voor boek is het?

Laat ik eerst even uitleggen wat voor boek dit precies is. Het Animal Crossing Official Stickerbook is, zoals de naam al verraadt, een boek dat werkelijk vol staat van de stickers. Maar wat je misschien niet had verwacht, is dat er ook enorm veel leuke puzzels, illustraties en activiteiten in het boek staan!

Animal Crossing Official Sticker Book
Animal Crossing Official Sticker Book

Het boek is in A4-formaat, telt in totaal 64 pagina’s en heeft een paperback kaft. De bladzijden zijn stug en dik en alle pagina’s en stickers zijn volledig in kleur. Al met al voelt het aan als een stevig boek waar je lekker in kan kliederen en knutselen en die wel wat stootjes kan hebben.

Het boek is overigens uit 2019, dus van voordat Animal Crossing: New Horizons uitkwam. De inhoud is dus voornamelijk gebaseerd op oudere spellen, en dan met name Animal Crossing: New Leaf voor Nintendo 3DS. Desalniettemin zitten bijna alle personages die je kent van New Horizons ook in dit boek, dus je merkt er bijna niks van (tenzij je dol bent op Wilbur en Orville, dan heb ik slecht nieuws voor je!).

Ik zal eerst wat vertellen over de stickers (toch wel de hoofdattractie van het boek), en daarna dieper ingaan op de activiteiten.

Stickers in alle vormen en maten

Ik heb ze niet zelf geteld, maar er zouden meer dan 800 stickers in dit boek moeten zitten. Als je kijkt naar hoe volgepropt de stickerbladen zijn, geloof ik dat aantal graag!

Animal Crossing Official Sticker Book

Wat ik vooral heel tof vind aan de stickers, is dat het niet alleen maar van die kolossale stickers zijn waarvan je nooit weet waar je ze moet plakken. Er zijn grote stickers, kleine stickers en zelfs hele kleine stickers. De kleinste stickers zijn stiekem mijn favoriet, want ik ben dol op het volplakken van mijn bullet journal en daar zijn ze echt perfect voor!

Om wat voorbeelden te noemen: er zijn stickers van dieren, huizen, meubels, bloemen, schelpen, fruit, meubelblaadjes, insecten, vissen, bomen, hekjes, gereedschap, kleding, patronen, fossielen en ga zo maar door! Als het in Animal Crossing zit, dan is er wel een sticker van. Je kan merken dat dit boek echt is samengesteld door iemand die kennis en passie heeft voor de serie.

Animal Crossing Official Sticker Book

In elke kleine ruimte tussen de stickers zijn weer extra kleine stickers gepropt, zodat echt de volledige stickerpagina benut wordt. De stickers zelf zijn ook van geweldige kwaliteit. Kwaliteit en kwantiteit gaan in dit boek hand in hand samen!

Activiteiten

Waar ik mij het meest over verbaasde, was de hoeveelheid leuke activiteiten die in het boek zitten. Misschien klink ik nu heel oud, maar mijn ouders kochten vroeger altijd een “vakantieboek” of “doeboek” voor mij en mijn zusje als we lang met de auto op vakantie gingen. Dat was om ons zoet te houden tijdens de autorit (toen waren er nog geen smartphones). Dit boek doet mij daar heel erg denken, want ik denk dat jonge kinderen hier echt heel veel plezier aan zouden hebben.

Iedere pagina is rijkelijk versierd met kleurrijke illustraties en alle activiteiten hebben wel iets met Animal Crossing te maken. Zo moet je huizen decoreren met stickers van meubels, een park versieren met bloemenstickers, je eigen paspoort invullen, de verschillen zoeken tussen Timmy & Tommy en je eigen kunstwerken maken. Het boek staat echt bomvol klassieke puzzels, maar met een Animal Crossing-twist. Ze zijn natuurlijk wel voornamelijk gericht op jonge kinderen.

Het enige grote nadeel is dat het boek volledig Engelstalig is. Dat maakt het juist voor jonge kinderen moeilijk om bepaalde puzzels te voltooien, want soms moet je bijvoorbeeld woorden spellen, of een rebus oplossen. Gelukkig spreken de meeste puzzels wel voor zich, zoals verbind-de-punten, het doolhof, zoek de verschillen, voltooi de puzzel, etc.

Animal Crossing Official Sticker Book

Is het de prijs waard?

Op de achterkant van het boek staat een adviesprijs van $12,99, en op Amazon.nl is het boek op het moment van schrijven te bestellen voor €12,29.

Ik heb het boek gekregen van een vriendin, dus ik kan moeilijk zeggen of ik het het geld waard vond. Maar als ik wist hoeveel leuke stickers erin staan, die ook nog eens super bruikbaar zijn voor een journal of dagboek, zou ik waarschijnlijk zonder twee keer na te denken dit boek hebben gekocht! Iedere serieuze stickerverzamelaar weet namelijk dat dit echt heel goedkoop is voor zoveel stickers (die ook nog eens onder licentie staan en van zulke goede kwaliteit zijn).

Animal Crossing Official Sticker Book

Ook als je niet aan journaling doet, kan je natuurlijk heel veel plezier hebben aan alle stickers. Ze zijn perfect om je smartphone of laptop mee te decoreren, of zelfs je Nintendo Switch (kun je toch nog een eigen “speciale editie” maken als je de echte hebt gemist). En voor kinderen is stickers plakken natuurlijk ook iets magisch.

De activiteiten zullen jonge fans zeker voor lange tijd zoet houden, en er valt misschien zelfs een lesje Engels uit te halen. Voor oudere fans zijn de activiteiten en puzzels misschien aan de wat kinderachtige kant (maar ik doe ze lekker toch ;-)).

Ben je op zoek naar een leuk cadeau voor een Animal Crossing-fan? Dan hoef ik je denk ik niet meer te vertellen hoe geschikt dit boek is!

Animal Crossing: Official Sticker Book

Presentatie
Inhoud
Prijs/kwaliteit

Conclusie

Als je van journaling houdt of gewoon stickers verzamelt, zijn alleen de 800+ stickers de aankoopprijs al meer dan waard. De activiteiten zijn een superleuke zoethouder voor jonge fans, hoewel ze misschien wat hulp nodig zullen hebben bij de Engelse puzzels. Al met al is dit echt een must-have voor creatieve Animal Crossing-fans!

4.7

Als je via één van onze links iets koopt, dan steun je daarmee How-to Games zonder dat het jou iets extra kost. Alvast bedankt!