Fleur je kamer op met deze Animal Crossing onderzetters

Iets wat ik persoonlijk erg leuk vind aan Animal Crossing: New Horizons is hoe herkenbaar de visuele stijl is van het spel. Het blaadjespatroon en het ‘meubelblaadje’ zijn onmiskenbaar verbonden aan de serie, en lenen zich enorm goed voor allerlei leuke spullen. Zo ook deze schattige Animal Crossing onderzetters!

Animal Crossing Onderzetters

Ik heb ze gratis opgestuurd gekregen door de Etsy-winkel WhatAgenda – van dezelfde mensen die het superleuke NookPhone-telefoonhoesje hebben gemaakt. Ik had ze al een tijdje op het oog, dus toen ze me ineens vroegen in welke kleuren ik de onderzetters zou willen was ik echt stomverbaasd. Heel lief! En ik ben er megablij mee! ❤️

Als je mijn blogpost over het telefoonhoesje hebt gelezen weet je al dat ik dol ben op dit ontwerp, omdat het zo erg Animal Crossing ademt en tegelijkertijd subtiel, vrolijk en kleurrijk is. Het patroon werkt met allerlei kleuren en leent zich daarom perfect voor een setje onderzetters!

Wat is Etsy?

Voor wie nog niet helemaal mee is: Etsy is een website waar hobbyisten over de hele wereld zelfgemaakte spullen te koop zetten. Zo zijn er veel mensen die spullen maken van bekende films, tv-series, games en ga zo maar verder. Deze onderzetters zijn gemaakt door de Etsy-winkel WhatAgenda uit Londen. Ze maken allerlei leuke spullen, onder andere van Animal Crossing, die je bij hun winkel kan bestellen, waarna zij het op maat maken en opsturen!

De kwaliteit

Dat de onderzetters niet “officieel” van Nintendo zijn, valt aan de kwaliteit niet te merken. De onderzetters zijn groot, van echt hout, hebben mooie afgeronde hoeken en de kleuren spatten ervan af! De kleuren mag je overigens helemaal zelf samenstellen. Ik houd van zachte, pastelachtige kleuren en heb voor deze kleurencombinatie gekozen.

De textuur van de bedrukte kant ziet er uit en voelt ook aan als geverfd hout, waardoor het een mooie rustieke en authentieke uitstraling krijgt. Ze zijn daardoor ook niet zo glad, zoals bij een plastic onderzetter. Aan de onderkant kan je overigens goed zien dat het echte houten onderzetters zijn.

Even blijven plakken

Toen ik ze voor het eerst uitpakte plakten ze nog een beetje aan de gedrukte kant, dus ik was even bang dat de verf misschien zou loslaten of afgeven. Dat was gelukkig helemaal niet het geval. Wel bleven ze een beetje plakken als je een beker of glas optilde (ik ben een keer met mijn glas naar de keuken gelopen met de onderzetter er nog aan vast, oeps!). Maar ook dat probleem heeft zichzelf na ongeveer een week opgelost.

Nu zijn ze totaal niet meer plakkerig en blijven ze niet meer kleven aan glazen en bekers. Mocht je de onderzetters zelf bestellen je merkt dat ze in het begin een beetje plakkerig zijn, hoef je je dus geen zorgen te maken. Dat gaat vanzelf weg 😊. Je kan de onderzetters overigens ook prima afnemen met een natte doek of keukenpapiertje.

Ik heb ze nog maar twee weken, dus ik kan nog niet met zekerheid zeggen dat de verflaag altijd goed blijft zitten. Tot nu toe zijn ze allemaal nog in perfecte staat en geven ze mijn salontafel een vrolijke uitstraling. Zelfs vriendlief heeft ze geaccepteerd!

De prijs

Maar de grote vraag is natuurlijk: wat kosten ze? Momenteel is een setje van vijf onderzetters €28,52 in WhatAgenda’s Etsy-winkel. Daar zit verzending vanuit het VK bij inbegrepen. Ik ben er natuurlijk eerlijk in dat ik ze gratis heb ontvangen en dus moeilijk kan oordelen of ze de prijs waard zijn. Ik vind het in ieder geval heel leuk om een custom made setje te hebben, met de kleuren die ik zelf heb gekozen en een design die me erg aanspreekt! Dat vind je niet zo snel in een dertien-in-een-dozijn setje onderzetters van de Blokker 😉.

Mocht je geïnteresseerd zijn, kan je de winkel van WhatAgenda hier vinden. Ze hebben nog veel meer Animal Crossing-spullen, van mondmaskers, tot AirPod-hoesjes, tot tassen en mokken. Mijn ervaringen met deze winkel zijn tot nu toe heel positief geweest, dus neem eens een kijkje!

Mocht je nog vragen hebben over de onderzetters of mijn ervaringen met Etsy, vraag maar raak in de comments en ik zal proberen ze zo goed mogelijk te beantwoorden!